Saša Vezenkov (Foto: AFP)
Saša Vezenkov (Foto: AFP)

Za prvog strelca i MVP-a Evrolige još nema mesta u rotaciji Sakramenta

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 00:49

Trener Kingsa Majk Braun istakao da će Saša Vezenkov morati da se bori za poziciju u drugoj petorci

Iskliznula mu je titula u Evroligi u poslednjem trenutku, ali je Saša Vezenkov dominirao elitnim evropskim takmičenjem prethodne sezone, pa je pokupio i glavna individualna odličja. Kao najbolji strelac i MVP najkvalitetnije lige Starog kontinenta otišao je u NBA na poziv Sakramento Kingsa i potpisao trogodišnji ugovor težak oko 20.000.000 dolara.

Čak je i na debiju odradio odličan posao. Postigao 12 poena za 11 minuta u predsezonskom porazu od Toronto Reptorsa, ali trener tima iz Kalifornije, Majk Braun, ističe da njegova uloga u ekipi još nije poznata.

Izabrane vesti

"Odigrao je ofanzivno dobar meč protiv Toronta. Napreduje. Razmatramo razne kombinacije i možda ubacimo Sašu u drugu petorku. Najverovatnije neću samo petljati sa prvom petorkom, ali kada su u pitanju druga i treća, tu su promene uvek moguće. Saša je pokazao svestranost u napadu", rekao je Braun.

Dakle, u prvoj petorci neće biti mesta, što je i očekivano, ali će po svemu sudeći bivši košarkaš Barselone i Olimpijakosa morati da se bori da bi uopšte bio deo rotacije na početku sezone.

"Ne znam da li će biti u rotaciji. Mora da nastavi da da se bori, da daje sve od sebe i napreduje svakom prilikom, bilo da je to na treninzima ili utakmicama", zaključio je Braun.

Dokazao se Vezenkov kao vrstan strelac u Evropi. Prethodne sezone je posebno blistao kao ključni igrač Olimpijakosa, postizao 17,6 poena u Evroligi. Čitav sistem tima iz Pireja bio je naklonjen njegovim kvalitetima, pa je često zatrpavao protivničke koševe i bez mnogo driblinga.

Često su ga pratili NBA skauti, a uglavnom su njegovim utakmicama prisustvovali emisari Sakramenta. Znali su vrlo dobro Kingsi šta dobijaju u bugarskom internacionalcu, ali izgleda da će MVP Evrolige morati da krene od nule s one strane Atlantika.


tagovi

Saša VezenkovSakramento KingsMajk Braun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara