Zagorac sipa iz svih pozicija, Partizan savladao Fener u Klužu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.19. | 20:50

Košarkaš Partizana prikazao još jednu fantastičnu partiju

Partizan i dalje ne zna za poraz u pripremnom periodu. U finalu prijateljskog turnira u Klužu, crno-beli su uspeli da savladaju učesnika Fajnal fora prošlogišnjeg izdanja Evrolige, ekipu Fenerbahčea. U prilično tvrdoj utakmici, Andrea Trinkijeri uspeo je da nadmudri Željka Obradovića, 69:64. Navijače crno-belih može da raduje sasvim dobra igra u defanzivi koja je danas faktički i rešila pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Lepo je Partizan otvorio meč u Klužu. Angažovanom igrom u odbrani, kao i uz par brzih akcija, crno-beli su uglavnom bili ti koji su diktirali tempo. Sasvim dobru igru u ovom periodu pružao je Rade Zagorac, koji je svojim koševima donosio dodatnu mirnoću u igri beogradskog tima. Ipak, Fener je u drugom delu prve četvrtine pokazao zbog čega je poznat kao ekipa koja igra sjajnu odbranu. Tim Željka Obradovića zatvorio je sve prilaze košu i da nije bilo trojke Pejnersa u poslednjoj desetinci sa jedne noge, Partizan bi pisao samo tri poena u poslednjih pet minuta ove deonice. Turski tim je nakon deset minuta košarke vodio rezultatom 20:17.

Borbena igra Partizana u odbrani nastavljena je i na početku drugog kvartala. Igrali su crno-beli konstantno na ivici faula, na šta Fener nije mogao da pronađe odgovor. Prve poene je turska ekipa postigla tek nakon četiri minuta igre u ovom periodu i to preko Štimca, dok je Partizan do tada napravio seriju od 7:0 i preuzeo vodstvo na ovom susretu.

Upravo je Štimac bio taj koji je pokrenuo ekipu Željka Obradovića, pošto je sa nekoliko poena i ofanzivnih skokova vratio Fener u život. Imao je problema Partizan da u nekoliko navrata pokupi loptu pod košem, što je turski tim često koristio. Na kraju prvog poluvremena, crno-beli su imali prednost - 34:31.

Fener je na početku treće četvrtine zaigrao nešto kvalitetnije i raznovrsnije u napadu, ali je Partizan i dalje uspevao da odoli. Zagorac je nastavio da pogađa sa distance, pa je sa dve njegove trojke i nakon koša Tomasa, beogradski tim imao i "plus osam", 48:40.

Činilo se da će Partizan bez ikakvih problema sačuvati ubedljivu prednost i pred poslednjih deset minuta košarke. Ipak, nekoliko neiskorišćenih napada na kraju je kažnjeno, a tačku na sve stavio je Nikola Kalinić, koji je kao i Pejners u prvoj četvrtini pogodio sa pola terena. Crno-beli su imali samo posed prednosti pred ulazak u četvrtu četvrtinu, 53:51.

Partizan je bolje otvorio i poslednju deonicu, pošto je nakon poena Voldena posle nesportske greške otišao na "plus šest". Međutim, trojke Diksona, a onda i Vestermana istopile su tu prednost, pa je pred poslednjih pet minuta košarke bilo nerešeno - 59:59.

Nisu blistali u napadu ni jedni, a ni drugi pred sam kraj susreta. Rade Zagorac prekinuo je ipak tu letargiju novom trojkom, a ispratio ga je i Kori Volden nemogućim pogotkom sa poludistance, pa je Partizan imao minimalnu prednost na dva minuta do kraja. Mozli je u narednom napadu "ispravio grešku" Zagorca i spustio loptu u obruč, ali je Lovernj vrlo brzo uzvratio na drugoj strani igrališta. Očekivala nas je veoma uzbudljiva završnica.

A onda ponovo Rade Zagorac! Nakon tajmauta Andree Trinkijerija, lopta je došla do košarkaša crno-belih koji je ponovo pocepao mrežicu na šutu za tri poena i tako, ispostaviće se, postavio i konačan rezultat na ovoj utakmici - 69:64.

Partizan narednog četvrtka očekuje još jedan prijateljski susret u Beogradu protiv grčkog AEK-a iz Atine, pre nego što otputuje u Zagreb na Superkup ABA lige, gde će se u četvrtfinalu sastati sa ekipom Mega Bemaksa.


PARTIZAN - FENERBAHČE 69:64

Arena: "Horija Demijan", Kluž

PARTIZAN: Valden 10, Zagorac 21, Jovanović, Gordić 4, Parahovski 4, Jaramaz 5, Miletić, Veličković 2, Tomas 12, Pejners 7, Mozli 4
FENERBAHČE: Tirpanci, Sančakli, Vesterman 6, Kalinić 10, Biberović, Arna 2, Vilijams 15, Mutaf, Čandan 3, Dikson 10, Lovernj 13, Štimac 5


Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara