Aleks Karuzo (©AFP)
Aleks Karuzo (©AFP)

Zagreva se pijaca u NBA: Bulsi dali nikad vrednijeg Karuza za Gidija

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 02:36

Hjuston odbio veliki trejd sa Pelikansima

Cela planeta čeka dvodnevni NBA draft, a kao predjelo za najveću košarkašku lutriju počinje da se zagreva atmosfera na transfer pijaci.

Oklahoma je napravila fantastičan posao jer je dovela Aleksa Karuza za Džoša Gidija! Bolje rečeno, nikad vrednijeg Karuza zamenila je Gidijem koji nikada manje nije vredeo posle skandala kroz koji je prošao. Podsetimo, bio je optužen da je spavao sa maloletnicom, ali je cela priča pala u vodu kada je devojka priznala da je obmanula javnost. Čini se da je jasan pobednik ovog trejda Oklahoma, mada je Čikago tražio igrača Gidijevih karaktristika kako bi nadoknadio izostanak Lonza Bola.

Izabrane vesti

Reprezentativac Australije je sezonu završio na karijernom minimumu od 12,3 poena, 6,4 skoka i 4,8 asistencija, a u plej-ofu bio je maltene neupotrebljiv, naročito u seriji sa Dalasom. Očekuje se da će u Bulsima imati mnogo značajniju ulogu nego u Tanderima.

Karuzo stiže u Oklahomu kao jedan od najboljih defanzivnih bekova lige, što će Marku Degnoltu otvoriti nove mogućnosti za kombinovanje i Šeju Gildžesu Aleksanderu šansu da se posveti više napadu. On je bio u idealnoj defanzivnoj petorci lige prošle godine, dok je ove bio u drugom timu. Beležio je 10,1 poen, 3,8 uhvaćenih i 3,5 podeljenih lopti.

Dosta zanimljiv posao pokušali su da naprave Pelikansi, ali ih je Hjuston odbio. Naime, Pelsi su probali da trejduju Brendona Ingrama za Alperena Šenguna. Turčin je označen kao budućnost franšize i Roketsi nemaju nameru da ga se odreknu tek tako. Nju Orleans je probao da Ingrama prepusti Filadelfiji, ali nema informacija kako se taj predlog završio i da li se još razmatra.

Hjuston pokušava da izgradi konkurentniji tim i navodno gleda ka Klivlendu i Donovanu Mičelu, odnosno ka Markusu Smartu iz Memfisa. Tim iz Teksasa završio je sezonu sa skorom 41-41 i nije se kvalifikovao za plej-of. Ipak, veliki potencijal ima sastav Imea Udoke i klub sada želi da isti dalje razvija.

NBA draft se održava u noći između 26. na 27. jun, kada se bira prvih 30 pikova na draftu, te noć kasnije kada su na lutriji igrači za preostalih 30 mesta.


tagovi

NBA ligaKošarkaški transferiDžoš GidiAleks KaruzoBrendon IngramAlperen Šengun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara