Vasilije Micić i Najdžel Vilijams Gos (Shutterstock)
Vasilije Micić i Najdžel Vilijams Gos (Shutterstock)

Žalgiris i još četiri evroligaša stali u red za Gosa, Olimpijakos bi i Lendejla

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 15:08

Nekadašnji dvojac crno-belih u beležnicama timova iz elitnog evropskog takmičenja

Žalgiris razmišlja o bliskoj budućnosti. Prema pisanju 15min.lt, klub iz Kaunasa je drugi put pikirao Najdžela Vilijama Gosa. Ali, neće mu biti ni malo lako da angažuje aktuelnog beka Lokomotive Kubanj i nekadašnjeg člana Partizana, jer bi njega, ako je verovati grčkoj Gazeti zasad pet evroligaša, među kojima je i njegov bivši klub Olimpijakos.

Prvi pokušaj Žalgirisa da angažuje Vilijamsa Gosa bio je posle njegove odllične sezone u Partizanu. Međutim, umesto u Kaunas kod Šarunasa Jasikevičijusa u tim, Amerikanac je sleteo u Atinu i obukao dres Olimpijakosa koji je s klupe vodio Dejvid Blat.

Izabrane vesti

Prema pisanju grčkih medija aktuelni trener Pirejaca Jorgos Barcokas već je izrazio želju da se u glavni grad Grčke vrati Amerikanac koji igra odlično u Lokomotivi.

"Iskreno, ne mogu da kažem ništa loše o njemu. Super je lik, timski igrač. Veoma pametna, vrlo vredna osoba. Mogu da dam glavu da takav košarkaš neće napraviti problem i neti će narušiti mikroklimu kada dođe. Stalno napreduje, vredno radi. Ako bi me Paulius Motiejunas (predsednik Žalgirisa) pitao da li je takav košarkaš pogodan za mesto plejmejkera, rekao bih mu da je više strelac, odnosno više 'dvojka' nego 'jedinica'. Može savršeno da deli lopte, ali nije primarni organizator igre. Igra nerealno dobru sezonu. Definitivno će imati opcije na tržištu, mlad je, pa će imati izbora", nahvalio je za litvanske medije Mantas Kalnietis saigrača koji je Evrokupu imao prosek od 17 poena, 5,2 asistencije, 2,5 skokova po meču.

Amerikanac je blistao dvomeču četvrtfinala VTB lige protiv Himkija, s prosekom od 25 poena,devet asistencija i četiri skoka.

Inače, osim Vilijamsa Gosa, kako navodi Gazeta, Olimpijakos bi da vidi još jednog bivšeg igrača Partizana - Džoka Lendejla - koji ipak ne juri žuri sa odgovorom, već bi da sačeka eventualnu ponudu iz NBA...


tagovi

Najdžel Vilijams GosDžok Lendejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara