Ulanovas (©MN Press)
Ulanovas (©MN Press)

Žalgiris serijom 10:0 pokvario Dobrićev debi u Bolonji

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 22:36

Bajern dobio nemački derbi protiv Albe – 80:68

Prvu utakmicu u dresu Virtusa u Evroligi Ognjen Dobrić neće pamtiti po dobrom.

Dok se na Mundobasketu srpski reprezentativac radovao velikoj pobedi nad Litvanijom, na novom koraku u karijeri morao je da upiše poraz i to od – Litvanaca.

Izabrane vesti

Žalgiris je u prvom kolu Evrolige kao gost savladao Virtus i napravio vredan “brejk” na startu nove sezone elitnog košarkaškog kupa. Ekipa iz Kaunasa je u poslednjoj četvrtini, kao dugoprugaš u poslednja dva kruga, napravila veleobrt i došla do trijumfa – 82:79.

Imao je Virtus igru i rezultat u rukama, niko nije bio zabrinut kada je na semaforu stajalo 73:67 za tim iz Bolonje. A, ispostavilo se da je tu crno-beli sastav zaribao. Žalgiris je napravio seriju 10:0 kojom je došao do prednosti koju nije ispustio do kraja meča.

Poslednji trzaj Virtus je napravio u samom finišu, kada je poenima Belinelija i Džordana prišao na poen zaostatka sedam sekundi pre kraja. Kinan Evans je potom pogodio jedno bacanje za goste, a u poslednje četiri sekunde Italijani nisu uspeli ni da organizuju napad, jer je Kordinije izgubio loptu.

Ognjen Dobrić je na terenu proveo 25 minuta i stigao da ubaci 12 poena. Najefikasniji igrač utakmice bio je Kinan Evans iz Žalgirisa sa 25 poena, dok je Džordan Miki sa 18 bio najistaknutiji pojedinac kod Virtusa.

Prvo kolo donelo je i nemački derbi u Evroligi, u kojem je Bajern sa lakoćom dobio Albu – 80:68.

Nije izgledalo da će tako biti na kraju poluvremena, jer je sastav iz Berlina vodio osam razlike (44:36). Ali, u trećoj deonici Bajern je izgledao kao kaznena ekspedicija kakva je povremeno njegov “brat” iz fudbalske sekcije. Tim iz Minhena je taj deo meča dobio sa 25:7 i trasirao sebi put ka pobedi. U poslednjih deset minuta razlika se samo jednom spustila na devet poena, sve ostalo vreme je bila dvocifrena.

Silvain Fransisko sa 17 poena je bio prva violina Bajerna, dok je Serž Ibaka imao osam poena i devet skokova.

EVROLIGA - 1. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Asvel 94:73

Makabi Tel Aviv - Partizan Mozzart Bet 96:81

Barselona - Anadolu Efes 91:74

Bajern - Alba 80:68

Virtus - Žalgiris 79:82


tagovi

EvroligaVirtusOgnjen DobrićŽalgirisKK Bajern MinhenAlba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara