Zanimljiva izjava Tonija Kukoča: Jokić nije na nivou Divca i Rađe

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 13:29

„Možda će jednog dana biti“, poručio legendarni as u intervju za Sportski Žurnal

Nije to nikakva novina, bar kada je reč o svetu sporta i košarke. Uvek će nekadašnji asovi potencirati onu tezu kako je u njihovo vreme bilo sve na mnogo višem nivou, da nije bilo tako lako rušiti barijere i prkositi zakonima brojeva. Kao što to danas radi Nikola Jokić.

Srpski centar je dvostruki MVP NBA lige, favorit je da još jednom prigrabi zvanje najkorisnijeg igrača. Osvojio je titulu. Ali Toni Kukoč, legendarni hrvatski as, smatra da Džoker nije ostavio najdublji trag preko Atalntika računajući igrače sa prostora bivše Jugoslavije. Smelu konstataciju izneo je u ekskluzivnom razgovoru u današnjem izdanju Sportskog Žurnala.

Izabrane vesti

„Jokić nije atleta, ne trči brzo kao američki igrači sa koledža, ali ima neverovatnu osobinu da uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom „modu“. Kada uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara, onda može da radi šta hoće“, rekao je za Sportski Žurnal Toni Kukoč.

Stao je Toni Kukoč rame uz rame sa Predragom Danilovićem. Sećate se sigurno reči predsednika KSS-a da bi selekciju u kojoj su bili Aleksandar Đorđević i on prošao samo Bogdan Bogdanović. Ne i Nikola Jokić i Luka Dončić.

Kukoč je otišao korak dalje rečima da Jokić nije najbolji igrač sa ovih prostora u NBA.

„Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojom visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je on dominirao kao centar... Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru“, dodao je Toni Kukoč u izjavi za Sportski Žurnal.  

Kompletan intervju sa Tonijem Kukočem pročitajte u današnjem Sportskom žurnalu.


tagovi

Toni KukočNikola JokićDino RađaLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara