Foto: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna
Foto: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Zaoštrava se borba za plej-of: Drama u Laktašima pripala Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 23:03

Podgoričani preokrenuli rezultat u poslednja dva minuta i stigli do velike pobede

Uzbudljiv i neizvestan duel između Igokee i Budućnosti u potpunosti je opravdao epitet derbija 19. kola, a pitanje pobednika rešeno je u dramatičnoj završnici u kojoj su pribraniji bili košarkaši iz Podgorice i upisali trijumf (87:82).

Duel direktnih konkurenata za mesto u plej-ofu ABA lige spustio je zavesu na aktuelno kolo i uneo dodatnu neizvesnost u trku za mesta u završnom delu regionalnog takmičenja..

Izabrane vesti

Utakmica u Laktašima od prvog do poslednjeg minuta nosila je sa sobom veliku dozu neizvesnosti o čemu najbolje svedoči podatak da je najveća prednost jednog od rivala iznosila šest poena. Rezultatska klackalica trajala je do poslednje deonice u kojoj je Igokea uspela da uspostavi kontinuitet i održava prednost od dva poseda, međutim niz grešaka Klemonsa naplatili su Podgoričani koji su uspeli da preokrenu rezultat i u poslednji minut uđu sa dva poena prednosti.

Posao gostima mogao je da znatno olakša Ivanović koji je pri vođstvu od dva poena njegovog tima, 57 sekundi pre kraja, promašio šut za tri poena. Međutim prisebnija igra u završnici crnogorskog kluba i greške Edina Atića koji je prvo propustio priliku da izjednači rezultat, a potom i zaradio tehničku grešku devet sekundi pre kraja, razrešili su pitanje pobednika i doneli Budućnosti 13. pobedu u 16 susreta.

Posebno raspoložen u redovima gostiju bio je Džastin Kobs sa 18 poena i pet asistencija, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Atić i Grej sa po 14 poena.

Porazom na domaćem terenu košarkaši Igokee su prekinuli niz od pet pobeda u regionalnom takmičenju i četvrti put parket napustili pognute glave. Sa druge strane, Budućnost je nastavila niz uspeha u međusobnim susretima sa Igokeom koji traje od 2017. godine i sada iznosi sedam vezanih pobeda.

Večerašnji rivali će trku u regionalnom takmičenju nastaviti u subotu kada će FMP ugostiti Igokeu, dok će Budućnost biti domaćin Zadru.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara