Zvezdan Mitrović (©MN press)
Zvezdan Mitrović (©MN press)

Zarade trenera u Francuskoj: "Jugoslovenska" pamet najvrednija

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 10:12

Toni Parker prilično (u)štedeo na bratu koji vodi Asvel

Asvel koji je u Evrolugi zabeležio devet pobeda od kojih je poslednja nad Crvenom zvezdom, s klupe predvodi jedan od trenera sa najmanjom platom u francuskoj Pro a ligi! Ako je verovati sajtu "Basket Europe", a nema razloga da se ne veruje, jer već godinama tradicionalno objavljuje budežete svih francuskih klubova, kao i plate igrača i trenera, Terens Džonatan (Ti Džej) Parker, koga su do pre koju godinu ljudi uglavnom poznavali kao mlađeg brata Tonija Parkera, ove sezone će u Vilerbanu inkasirati samo 70.000 evra neto i to kod poslodavca čiji je predsednik legendarni francuski igrač!

Zapravo Ti Džej koji ima manju platu nego njegov pomoćnik Frederik Fatu (ne pominje se suma) plaćeniji je samo od kolege iz Bulazaka Tomasa Endrijua (60.000).

Izabrane vesti

Da jugoslovenska škola košarke koju baštine sve države bivše SFRJ, htele da prizanju ili ne, ima svoju cenu u Francuskoj, i to visoku, svedoči i vrhi liste zarada trenera, na kome se nalaze dvojica crnogorskih stručnjaka Zvezdan Mitrović (Monako - 240.000 evra) i Savo Vučević (Burg - 137.500), te Slovenac Jurij Zdovc (Metropoliten - 180.000 evra). I na četvrtoj poziciji je inostrana pamet, odnosno Turčin Erman Kunter (Šole - 120.000).

Prema istraživanju uglednog magazina, prosečna zarada trenera (104.030 evra) je u padu u odnosu na prošlu sezonu za oko 22.080 evra, a to može primetiti i bez na oko, bez preterane račinice, ako se vide sume prošlogodišnjih najplaćenijih stručnjaka Vensana Kolea koji je od Strazbura dobio 280.000 evra i Saše Obradovića koji je u Monaku imao godišnja primanja u visini 250.000 evra, odnosno za 10.000 više nego Zvezdan Mitrović na istom mestu sada.



tagovi

Zvezdan MitrovićSaša ObradovićKK AsvelJurij Zdovc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara