Valter de Rafaele (© Star sport)
Valter de Rafaele (© Star sport)

Zaraza u Veneciji: U Kazanju bilo skoro 2.000 ljudi, mnogi nisu nosili maske, igrači tražili intervenciju, Rusi ni da čuju

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 15:02

O dešavanjima sa prethodnog kola Evrokupa

Bez potrebe je putovao Partizan u Italiji. Još u ponedeljak se otisnuo na Apeninsko poluostrvo. Međutim, sutra će, neobavljena posla, kao što je ranije planirano produžiti za Zagreb (na subotnji duel sa Cibonom), jer je utakmica 7. kola Evrokupa odložena.

Razlog je izolacija ekipe Venecije, nije imala minimum osmoricu košarkaša na raspolaganju, kao što nalažu nova pravila, pozvala se na protokol Evrolige, kao organizatora takmičenja, i iskoristila pravo da meč pomeri za neki drugi termin.

Izabrane vesti

A veliki broj zaraženih virusom korona posledica je nedavnog gostovanja Uniksu.

Tokom utakmice u Kazanju pojedini igrači su mi prilazili, pitali da li mogu da intervenišem kod zvaničnih lica, da traže da navijači stave maske preko lica“, prepričao je Valter de Rafaele, strateg Venecije.

Prema njegovim rečima, nije ni očekivao reakciju zapisničkog stola, delegata i(li) sudija.

„Zamislite da Rusi čuju obaveštenje da moraju da stave maske. Ne bih da krivim nikog, ali to su pravila koja je njihove država propisala. Mora da se sedne za sto i nađe rešenje, može biti da je Etore Mesina u pravu kad je tražio prekid sezone u evropskoj košraci“.

Prema zvaničnom podatku sa sajtu Evrokupa, utakmici Uniks – Venecija prisustvovalo je 1.945 gledalaca, što je oko 26 odsto ispunjenosti Kazanj arene. U međuvremenu je Venecija gostovala u Rimu i tukla Virtus, dok je meč sa Partizanom odložen, jer nekoliko košarkaša ima simptome.

Ne želim da kažem da smo očekivali ovakav scenario, ali to što neprestano putujemo širom Evrope dovelo je do poteškoća. Hala u Kazanu bila je ispunjena navijačima, mnogi od njih nisu nosili zaštitu preko usta. To je se kosi sa aktuelnim trenutkom u kome se svi trude da naprave iskorak u borbi protiv pandemije“, dodao je De Rafaele.


tagovi

EvrokupKK VenecijaRener Venecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara