Komentari na vest

Zašto srpski timovi igraju u ABA 2, ako nemaju prohodnost u ABA 1 ligu?

H

Handball Fan

pre oko 2 godine

Situaciju bih razriješio tako što bih za sljedeću sezonu u ABA 1 ligu uključio i Zlatibor ali i dao wild card za jednu ekipu iz Slovenije (ispadanjem Krke ostali su sa samo jednim učesnikom iako su neuporedivo jači od Hrvata koji imaju čak 3 kluba)..Nadalje, time bi došlii do cifre od 16 učesnika. Onda bih podijelio u 2 grupe sa po 8 timova. Nakon odigranih 14 kola, išla bi play off nadmetanja i to tako da 1. i 2. iz obe grupe ide u četvrtfinale direktno, dok bi timovi 3-6 iz obe grupe razigravali za preostala četiri mjesta. Timovi 7-8 iz obje grupe igrali bi play out, tj. razigravali bi za opstanak. Smanjenjem broja utakmica u ABI dalo bi se više prostora za nacionalna prvenstva. Mislim da je ovo interes svih nacionalnih saveza koje učestvuju u regionalnoj ligi.
0

0211

pre oko 2 godine

Zato što moramo komšije da učimo da igraju.
Z

Zufer Avdija

pre oko 2 godine

Zato što 2 ista kluba igraju u ABA 1 i tako zauzimaju 2 mesta.
G

Gost123

pre oko 2 godine

igokea i partizan?
P

Portista

pre oko 2 godine

Ovo pravilo postoji da se zastiti integritet takmicenja. Da ne postoji ovo pravilo, teoretski bi mogle sve ekipe da budu iz iste zemlje. I koja je onda poenta REGIONALNOG takmicenja? Ne postoji.
B

Blaki

pre oko 2 godine

Treba da igraju po ostvarenim rezultatima! Nije ovo bivša Juga, pa da se igra po ključu!!!

biancorosso

pre oko 2 godine

Na nepravdu nema nije ostala ni Crvena zvezda, koja je kao aktuelni šampion regiona stala u odbranu srpske košarke. "Očekujemo da njihovim putem krenu i drugi, Partizan i Mega Mozzart. Da daju podršku srpskoj košarci, timovima koji su izborili plasman. Borac nije zaslužio borbu za opstanak, a mi smo zaslužili plasman u viši rang. Zvezda je kao jedan od osnivača takmičenja shvatila da treba da podrži srpske timove u toj borbi. Predstavljali smo Srbiju, našu sredinu i lokalnu zajedinicu na pravi način i zaslužili mesto u najvišem rangu". Pitanje za milion dolara: Da li će ostali srpski klubovi koji igraju u ABA ligi da izdaju saopštenje u vezi ovog?????
B

Bafana

pre oko 2 godine

Predsednik Zvezde je i doneo ovu odluku pre 4,5 godina, i obrazložio zašto ie donesena…
P

Pasijans

pre oko 2 godine

Propozicije takmicenja su jasne i trebalo se zaliti na to prije pocetka, a ne sada kada je sve dovedeno na svrsen cin. Mijenjanje pravila retroaktivno bio bi teski presedan koji bi narusio integritet takmicenja. Naravno da nije fer prema Zlatiboru, ali oni su pristali da igraju takmicenje pod ovim pravilima, svjesni da bi ovakva situacija mogla da se desi.
R

Rui Costa

pre oko 2 godine

A jeste ružna situacija po oba kluba, ali mislim da treba ispoštovati pravila. Nije ovdje niko protiv srpskih klubova ili slično. Nije pravilo da ne može više od 5 srpskih klubova, nego više od 5 klubova iz jedne zemlje. Baš zato što je regionalno takmičenje, a ne nacionalno.
L

Lucky L

pre oko 2 godine

Zato što rade na svoju štetu već godinama i razigravaju amaterske timove po komšiluku.
p

plavac

pre oko 2 godine

koj će kome nego svoj svome
Z

Zbaj

pre oko 2 godine

Zato sto ce u toj ligi napredovati mladji igraci, prije nego sto ce napredovati u KSL. Takodje imaju sansu da u koliko zadnja ekipa ABA 1 bude iz Srbije onda osvoji srpski tim ABA 2 i eto ga u ABA 1, a u kranjem slucaju ostao im je baraz da igraju sa sa srpskom ekipom koja je najgora, ako srpska ekipa bude sampion kao sto se desio ove sezone. Inace jako bitna cinjenica je ta, da ni jedna srpska ekipa ne bi bila sampion ABA 2 ove sezone da se nije igrao jedan mec, isto kao sto ni Bursa ne bi bila u polufinalu EC da se ne igra jedan mec.
e

ej

pre oko 2 godine

Poenta je da je glupost da ti nekome ko je na terenu izborio prvo mesto i direktan plasman u visi rang to zabranis vec ga primoravas da igra neki baraz za promociju u visi rang. Naravno, jasno je da su pravila takva, ali su pravila jako losa. A to da je "cinjenica" da nijedan srpski tim ne bi izborio prvo mesto da se igralo na vise od jedne utakmice je glupost. Cinjenica je nesto sto je sigurno i potkrepljeno sigurnim razlozima, sto u ovom slucaju definitivno nije tako. Ko kaze da ne bi osvojili da se igralo na vise od jedne utakmice, i ko kaze da Bursa ne bi izbacila Partizan sve i da se igralo na cetiri utakmice?
Z

Zbaj

pre oko 2 godine

ej - svaka ekipa iz Srbije je znala koji je uslov da izbore ABA 1 ligu, tako da sada nema sta da se zale. Srpske ekipe igraju ABA 2 ligu jer tamo vise naprediju, a i liga je mnogo popracenija sto se skauta tice vise nego KLS. Same ekipe iz srbije su znale da su im sanse male da uzmu ABA 2 ligu, zato i nisu lomile glavu oko toga, a i sve jedno same su pristale da igraju pod tim uslovima i niko ne moze reci da je to losa stvar po tu ekipu iz ABA 2 lige...
z

zlatibore

pre oko 2 godine

pitaj taru
B

Blaki

pre oko 2 godine

Zato što niko ne vodi računa o interesu srpskih klubova, već samo o osvojim ličnim. Ni Čović, a još manje Ostoja Mijailović. Igraju ligu,a pravila se ne znaju.

Bojan Urosevic

pre oko 2 godine

Pa klubovi su vlasnici lige oni su Sami birali ta pravila.