Denis Šruder (ADP)
Denis Šruder (ADP)

Završen rok za trejdove: Šruder napustio Rajakovića, Oladipo slobodan, Beverli u Baksima

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 22:00

Dalas jači pod košem, Marej i Braun ostali, Robin Lopez će u grupu slobodnih igrača

To bi bilo to od trejdova za tekuću NBA sezonu. Rok je večeras istekao, razmenjeno je 27 igrača u 14 trejdova. Neka zvučna imena poput Dežontea Marija, Bogdana Bogdanovića ili Brusa Brauna o čijim se trejdovima spekulisalo poslednjih dana, ipak nisu promenila klubove.

Pored velikih trejdova ranije danas u kojima su učestvovali Gordon Hejvord, Vasilije Micić, Bojan Bogdanović, Badi Hild, još nekoliko poznatih imena je večeras promenilo klubove.

Izabrane vesti

Uzbudljivo je bilo i Milvokiju gde je stigao iskusni defanzivac Patrik Beverli u zamenu za Kema Pejna i pika iz druge runde. Beverli će biti veliko pojačanje za defanzivu Baksa koja pati od letošnjeg odlaska Džrua Holideja. Baksi su trejdovali i Robina Lopeza u Sakramento. Ali slabiji od blizanaca Lopez se neće ni tamo zadržati jer Kingsi planiraju da ga otpuste.

Iako je letos došao u Toronto zbog rada sa Darkom Rajakovićem, nemački bek Denis Šruder nije izdržao sezonu u Kanadi do kraja i trejdovan u paketu sa Tadeusom Jangom je otišao u Nju Džersi u zamenu za Spensera Dinvidija. Ipak, Reptorsi neće zadržati iskusnog beka, isplatiće ga i on će moći kao slobodan igrač da potpiše za neki drugi klub. Dalas i Lejkersi se pominju kao opcije.

Šuter Dag Mekdermot se vratio u Indijanu u zamenu za Markusa Morisa kojeg su dobili u trejdu za Hilda, keš i pik iz druge runde, ali se Moris neće zadržati ni u Teksasu pošto Sparsi imaju plan da ga isplate i na njegovo mesto potpišu slobodnog agenta ili nekog od igrača sa dvosmernim ugovorima. Pored Mekdermota, Pejsersi su od Voriorsa u zamenu za pik druge runde vratili veterana Korija Džozefa. Memfis je reši da otpusti Viktora Oladipa koji će biti jedno od najzvučnijih imena na tržištu slobodnih agenata.

Detroit je posle trejda sa Njujorkom u kojem je izgubio Bogdanovića i Burksa otpustio Džoa Herisa i Kilijana Hejsa

Šarlot je takođe bio aktivan i posle trejda sa Oklahomom u kojem je za Hejvorda dobio Micića, Bertansa i pikove. Trejdovao je krilnog centra Pi Džej Vašingtona u paketu za Grenta Vilijamsa, Seta Karija i pika iz prve runde. Dalasu će Vašington biti značajno pojačanje u reketu gde je stigao i Ričon Holms iz Vizardsa u zamenu za Danijela Geforda.

U trejdu tri kluba, Netsi su poslali u Rojsa O Nila u Finiks u zameni za pikove druge runde, Sansi su iz Memfisa dobili i Dejvida Rodija , dok se Grizlijima iz Arizone vraća Juta Vatanabe.

Boston je poslao Dalana Bentona u Golden Stejt i rešio se njegovog ugovora, pa će moći da dovede nekog sa tržišta slobodnih igrača.


tagovi

Viktor OladipoPatrik BeverliRobin LopezDenis Šreder

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara