Matijas Lesor (MN Press)
Matijas Lesor (MN Press)

Završena saga o Lesoru: Francuz potpisao za Makabi

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.09.21. | 10:14

Centar koji je pregovarao sa beogradskim večitim rivalima, sklopio saradnju sa izraelskim klubom za naredna dva meseca

Pregovarao je sa beogradskim večitim rivalima, a na kraju je završio u Izraelu. Francuski centar Matijas Lesor potpisao je ugovor sa Makabijem u trajanju od dva meseca. Kao jedan od glavnih razloga da u ovom trenutku stigne u izraelski tim, navodi se povreda hrvatskog centra Ante Žižića.

Prošle sezone je Lesor sa ekipom Monaka osvojio Evrokup, a sada će ponovo biti na evroligaškim terenima.

Izabrane vesti

Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti Makabiju i konačno početi sa radom. Došao sam da pomognem timu koliko god je to u mojim mogućnostima. Čast mi je što ću biti deo velikog kluba sa sjajnim navijačima, kakvih ima u Tel Avivu“, rekao je francuski centar Matijas Lesor.

Francuz je profesionalnu karijeru počeo u ekipi Elan Šalona. Tamo je proveo dve godine, a posle toga je u svakom klubu zadužio opremu na samo jednu sezonu. Igrao je za Nanter, Crvenu zvezdu, Malagu, Bajern Minhen i Monako.

Za klub iz Kneževine je prethodne sezone u Evrokupu beležio u proseku 12,5 poena i 6,1 skok za 25 minuta po meču. Najbolje je odigrao u četvrtfinalu protiv Budućnosti kada je proglašen i za MVP. U prvenstvu Francuske je igrao prosečno 22 minuta i za to vreme beležio 11 poena.


tagovi

Matijas Lesor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara