Zek Ledej (© Star Sport)
Zek Ledej (© Star Sport)

Zbunjujuća igra Zeka Ledeja mrcvari protivnike

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.06.23. | 11:07

"NIkada mi neće biti jasno kako pogađa one šuteve. Očigledno je da zbunjuje odbrane tim šutem", priča Dante Egzum o saborcu koji je bio najbolji pojedinac Partizan Mozzart Beta u pobedi na startu finala ABA lige protiv Crvene zvezde

Ostaće zabeleženo da je Partizan Mozzart Bet poveo u finalnoj seriji ABA lige u najvećoj meri zahvaljujući partijama dva igrača. Crvenu zvezdu je u prvom meču načeo Kevin Panter, a dokosurio Zek Ledej. Kapiten crno-belih je furiozno otvorio susret sa 11 poena za svega nekoliko minuta, ali je Zek Ledej bio taj koji je sprečio Zvezdin preokret u drugom poluvremenu.

Kada god je tim tim Duška Ivanovića pripretio, usledio bi isti odgovor - lopta kode Ledeja i šut sa jednom rukom u padu koji je po pravilu završio u košu crveno-belih.

Izabrane vesti

"Vrlo čudan šut, nikada mi neće biti jasno kako pogađa, ali uvek pogodi. Očigledno je da zbunjuje odbrane tim šutem", opisivao je Dante Egzum situacije i šut koji je napravio najviše problema Zvezdi.

Kada smo prepričali Danteovu analizu utakmice, inače rezervisani Ledej je krenuo u smeh.

"Zbunjuje protivnike? Čitava moja igra je zbunjujuća, a-ha-ha", priča Ledej.

Ispostaviće se da je baš ta zbunjujuća igra izmrcvarila Crvenu zvezdu na startu velikog finala ABA lige. Malo puta smo tokom godina videli krilnog centra koji jednom rukom u padu šutira toliko puta na utakmici i da skoro nikada ne promašuje. Uverili su se najviše u ovo igrači Crvene zvezde kada je Ledej praktično sam igrao u trećoj četvrtini kada je ubacio veći deo poena svoje ekipe.

"Uvek sam imao velike ruke, veće su od lopte, naučio sam to kao klinac i koristim taj šut. Pogađam u visokim procentima, ima neke sličnosti sa skok šutem beka koji loptu izbaci kada krene da pada, tako i ja. Protivnik neočekuje tako nešto".

Prelazimo na nešto nezgodniju temu. Posle izvanredne partije, Ledej je zabrinuo mnoge. Šepajući se kretao kroz hodnike arene sa ledom na obe noge.

"Nema nikakvog razloga za brigu. Teška utakmica, kraj sezone, veliki su napori. Sve je to u sklopu prevencije i oporavka posle meča."

Ako ste sinoć kojim slučajem bili među 18.000 navijača u Areni, onda ste verovatno bili i deo razgovora u hodnicima gde je glavna tema bio baš Ledej. Mnogi su s pravom konstatovali da mu je izdanje protiv Zvezde bilo možda i najbolje ove sezone kada je ABA liga u pitanju.

"Hmm, iskren da budem ne znam da li je najbolja ili nije, ne obraćam pažnju na to. Pokušavam uvek da igram najbolje što mogu kako bih pomogao timu. Samo me pobede zanimaju, a to smo sada uradili. Počeli smo seriju onako kako smo želeli".

Iako je Ledej odgovorio skromno bez velikog osvrta na svoje izdanje, statistika je tu da kaže svoje. Ubacio je 24 poena, najviše ove sezone i najviše što je do sada ubacio protiv Crvene zvezde. Pored dominacije u reketu, bio je izvanredan sa distance ubacivši tri trojke koje su doprinele da finale startuje baš onako kako je Željko Obradović želeo.

Ipak, plej-of je takve prirode da nema vremena ni za slavlje ni za bilo kakve opširnije analize.

"Samo jedna utakmica, prva utakmica u seriji, značajna je pobeda".

Sada se kompletan fokus Zeka Ledeja i ostatka crno-bele ekipe prebacuje na četvrtak kada je zakazana druga utakmica (20.00), ponovo u Areni. Čini se da ukoliko Partizan uspe na toj utakmici da dođe do pobede da bi završio najveći deo posla.

"Svaka utakmica je ključna, ali svi treba da znaju da je Crvena zvezda odlična ekipa, izvanredna. Čitave sezone igraju dobru košarku, tako da nema utakmice koja je manje ili više bitna. Svaka je najbitnija", završava Ledej.




tagovi

KK PartizanZek LedejKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara