Bonzi Kolson (©Star Sport)
Bonzi Kolson (©Star Sport)

Zelenortska Ostrva žele veliko pojačanje: Makabijev as staje uz Valtera Tavaresa

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 12:57

Najveća senzacija kvalifikacija za Mundobasket želi da se pojača za prvi nastup na najvećem planetarnom takmičenju

Predstojeći Svetski kup biće debitantski za nekoliko selekcija, među kojima su i Zelenortska Ostrva.

Učesnik sa zvanično najmanjom populacijom, negde oko 580.000 ljudi, ostvarila je najveći košarkaški uspeh u istoriji ove zemlje zahvaljujući ogromnom doprinosu centra madridskog Reala Valtera Tavaresa koji je na svojim leđima izneo veliki teret.

Izabrane vesti

Plasman na Mundobasket naveo je čelnike tamošnjeg saveza da se pojačaju kako bi u grupnoj fazi bili konkurentniji takmac. I na dobrom je putu da dobije još jedno evroligaško pojačanje u liku Bonzija Kolsona.

Ponajbolji igrač Makabija iz Tel Aviva i definitivno otrkrovenje ovogodišnjeg elitnog takmičenja mogao bi uskoro da zaduži opremu Zelenortskih Ostrva na osnovu porekla koje, iako je rođen u Vašingtonu, vodi upravo iz ove male afričke države. O uspehu Zelenortskih Ostrva je za Mozzart Sport nedavno govorio Valter Tavares.

“Pričao sam malo sa Valterom Tavaresom o ovome. Razgovarali smo o prilici da zaigram za reprezentaciju i da li bi bila dobra stvar za mene. Tavares mi kaže da jeste. On je sa Zelenortskih Ostrva, rođen je tamo, najbolji mi je izvor informacija. Igra odlično za reprezentaciju, pa se nadam da ću moći da zaigram za reprezentaciju“, rekao je Kolson nedavno za Basket News.

Zanimljivo, strelcu bezmalo 11 poena u Evroligi uz 40 odsto za tri poena imao je poziv da zaigra za Jordan, ali je ta opcija otpala.

“Odbio sam je. Zelenortska Ostrva su opcija koju sam pokušavao da realizujem godinama unazad. Imam poreklo odatle, majka mi je odatle. Mnogo toga me veže za tu zemlju. Pokušavao sam da završim papire, u procesu smo razmatranja svih opcija, šta je najbolje za mene. Bilo bi dobro kada bi se ovo ostvarilo. Ako i ne, idem dalje i nastaviću da se dalje razvijam kao igrač“, poručio je Kolson.

Makabi je Kolsona doveo posle odlične sezone u Pinar Karšijaki gde je bio među vodećim igračima ekipe. U redovima Ponosa Izraela je prosto eksplodirao i počeo da niže dabl-dablove, što je samo još jedna potvrda njegovog izuzetnog rada i napretka poslednjih godina. Evropsku karijeru počeo je u Darušafaki 2019, posle čega je zaigrao za Strazbur i bio vedeta FIBA Lige šampiona u sezoni 2020/21, da bi igrama u Karšijaki dobio prvi evroligaški angažman. I opravdao ga u potpunosti.

Ovogodišnji Mundobasket igra se od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Žreb za grupnu fazu je 29. aprila u Manili.


tagovi

Bonzi KolsonZelenortska OstrvaMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara