Željko Lukajić (© MN Press)
Željko Lukajić (© MN Press)

Željko Lukajić: Disk džokej da smanji muziku, Partizanu želim da ide na Fajnal for

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 20:40

Trener Spartaka iz Subotice se obratio medijma na konferenciji posle poraza od Partizana u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća

(Od izveštača Mozzart Sporta iz dvorane Čair)

Dobili su košarkaši subotičkog Spartaka jedan od najtežih zadataka već na startu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, na žrebu za rivala izvukli Partizan Mozzart Bet. Ostavili su solidan utisak izabranici Željka Lukajića u pojedinim momentima protiv evroligaškog sastava Željka Obradovića, ali su crno-beli na kraju bez većih problema opravdali ulogu favorita (91:69).

Izabrane vesti

 Iskusni stručnjak je pred iznošenje utisaka o utakmici imao molbu za organizatore turnira.

Nisam sebe čuo na tajm-autu koliko disk džokej pusti muziku. Shvatam da treba šou, ali… Teško je komunicirati i govoriti, makar malo da se smanji ili da se pomere zvučnici”, rekao je Lukajić

 A onda je govorio u susretu sa crno-belima.

“Nema tu šta da se kaže, znalo se ko je favorit i kakav je odnos snaga. Rekao sam i u najavi i na izvlačenju da je ovo sjajno isksutvo i čas šta bi mi trebalo da podignemo i uradimo, da težimo ka većem nivou. Aatletski i individulno, tehnički su jaki. Rezultati koje postižu nisu slučajni, a na klupi je Željko Obradović. Ovo je bila nagrada za Spartak koji ima istoriju, izbacio je mnogo velikih igrača i dobra stvar je da se Subotica vraća na mapu, jer su Srbiji potrebno sve više gradova, jer će to dati širu bazu, a talenata nikada nije nedostajalo”, nastavlja Lukajić i dodaje, “Imali smo dobrih faza, reakcija, situacija u napadu, ali u nekim možete da igrate koliko vam dozvole. To je Partizan, bila je predstava za publiku, da uživa, sve ostalo je bilo poznato, a Partizanu čestitam i želim puno uspeha, pa da dođu i do Fajnal fora.”

 Kako mu se čini situacija u KLS?

U poslednje vreme, dve tri godine, bilo je veoma loše. Negde sam I razgovoarao u nekoj emisiji, da moramo da se zamislimo jer nam potencijali I igrači odlaze u susedne zemlje za neke veće izbnose, a obde bi se više razbili I koristi bi imala srpska košarka. Rumuniji, Mađarskoj koje daju veće plate. Ove godine, došao sana pola sezone, dosta su otvorene utakmice, za ovaj kvalitet KLS su dobro sakutirani I stranci, vratili su se iskusni igrači. Liga je interesantna, pola lige se bori za ABA 2, pola za opstanak I zbog toga publika dolazi”.

 Medijima se obratio i kapiten Predrag Prlja.

“Lepa utakmica za nas i publiku, Partizhan je pokazao klasu, o rezultatu ne treba pričati. Imali smo i dobrih i loših stvari, to ćemo već analiziarti sa trenerom. Partizanu puno sreće u nastavku”.

 Koje su najveće razlike između evroilgaške ekipe Partizana i člana KLS.

Fizička dominacija njihova i atleticizam koji su na mnogo većem nivou od našeg. Smirenost i pamet u igri koju mi nismo imali. Većina je mladih igrača, neki su prvi put na Kupu, ali lepa prilika za nas da vidimo kako izgleda ta evropska košarka”, rekao je Prlja.

 


tagovi

Željko Lukajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara