Screenshot - mkkspartak.rs
Screenshot - mkkspartak.rs

Željko Lukajić napustio Spartak, zamenio ga Vladimir Đokić

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.04.23. | 21:13

Promena u Subotici pred poslednje kolo KLS

Posle serije sjajnih rezultata Spartak iz Subotice je u minulom, pretposlednjem kolu KLS-a izgubio od Dinamika i posle susreta objavio prekid saradnje sa iskusnim Željkom Lukajićem. Sada je poznato i ko će ga naslediti, pošto je klub ozvaničio dolazak Vladimira Đokića na trenersku klupu.

Izabrane vesti

"Legendarni igrač Spartaka, nakon dve decenije vraća se ovoga puta kao prvi trener u klub u kojem je stekao igračku afirmaciju", stojio u saopštenju subotičkog kluba, uz napomenu da će Đokić debitovati u poslednjem kolu protiv Metalca (19. april, 19.00).

U trenerskoj karijeri radio je u nekoliko klubova u Srbiji (Mašinac, Sloboda Užice, Sloga Kraljevo, Dinamik, a u Metalcu i Vršcu u dva navrata). Najveći uspeh zabeležio je vodeći valjevski Metalac u ABA ligi kada je u sezoni 2014/15 osvojeno šesto mesto. Sa ekipom Vršca bio je šampion košarkaške lige Srbije u sezoni 2016/17.

Trenirajući mlađe reprezentativne selekcije Srbije ostvario je zavidne rezultate. Sa selekcijom do 20 godina bio je prvi na Evropskom prvenstvu 2015. godine, a 2022. je osvojio bronzanu medalju sa juniorskom selekcijom.


tagovi

KK Spartak SuboticaVladimir ĐokićŽeljko LukajićKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara