Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Željko Obradović o novajlijama: Treba im vremena

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 11:43

Crno-beli na pravi način odradili pripremni turnir u Banjaluci gde je Željko Obradović video novajlije na delu

Partizan Mozzart Bet je u Banjaluci krenuo sa prvim pripremnim utakmicama posle sedam dana priprema na Kopaoniku. Upisane su tri pobede i osvojen je prvi trofej, ali kako se može čuti od svih u timu, a pre svega trenera Željka Obradovića, to je u ovom momentu najmanje bitno. Cilj ovog perioda je uočiti sve probleme i pre svega uigrati ekipu. U tom segmentu posebna pažnja je na novim igračima koji su crno-belom dresu.

Ovoga leta u Humsku se vratio Ognjen Jaramaz. Iako prvi put sarađuje sa Željkom Obradovićem, normalno je očekivati da će se uklopiti sistem u kratkom vremenskom periodu. Slično važi i za Mateuša Ponitku koji je u Partizan došao posle jedne sezone u Panatinaikosu. Ostaje da se vidi kako će se pre svega snaći američki internacionalci Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski koji prvi put igraju van granica Sjedinjenih Američkih Država.

Izabrane vesti

Sa svim pomenutim igračima Partizan Mozzart Bet je igrao protiv Hapoela iz Jerusalima, potom Turk Telekoma i na kraju u finalu protiv CSKA Moskve.

"Meni je najzanimljivija bila prva naša utakmica jer smo bili najsvežiji, posle toga je bilo dan za danom. Ostale utakmice nisu bile na nekom posebnom nivou, ali ekipa je radila i na kraju osvojila ovaj turnir što je verovatno najmanje važno. Najbitnije je da smo se družili, što sam posle sedam dana video neke stvari, ali tek nas čeka veliki posao", rekao je Željko Obradović.

Sve tri utakmice su crno-beli rešili u svoju korist i na svakoj su igrali Jaramaz, Ponitka, Doužer i Kaminski.

"Novajlije se uklapaju, treba im vremena. Rade, slušaju, ovi koji su u timu već dve godine im dosta pomažu. Ne treba da se osećaju kao novi, oni su deo Partizana", dodao je Obradović.

Jedan od igrača koji je pokazao da mu je forma na zavidnom nivou je Danilo Anđišić koji je imao veliki minutažu koji je odlično iskoristio na ova tri meča.

"Bila je ovo prilika da vidimo gde smo i šta smo protiv jakih protivnika. Ima tu još dosta stvari koje treba da se poprave, a najvažnije je bilo da vidimo gde treba da se popravimo", rekao je Anđušić.

Partizan se sada sprema za duel u Beogradu koji će takođe biti na otvorenom baš kao što je to slučaj bio u Laktašima. Protivnik će biti španska Fuenlabrada, a meč se igra u sredu od 19 časova.


tagovi

Željko ObradovićKK PartizanFrenk Kaminski JuniorPi Džej Doužer

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara