Željko Obradović (©Star Sport)
Željko Obradović (©Star Sport)

Željko Obradović: Partizan zaslužuje da bude stalni član Evrolige, to nam je najveći cilj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 23:38

“Generalno je utisak da smo pomogli da izgubimo utakmicu“, kaže trofejni stručnjak

Partizan Mozzart Bet nije uspeo. Eliminisan je iz četvrtfinala posle vođstva od 16 razlike na poluvremenu i maksimalnih 18 poena distance, posle neverovatnog uzleta Real Madrida i totalnog preokreta uz 59 ubačenih poena u drugom poluvremenu.

Crno-beli su imali sve u svojim rukama i nisu mogli da izdrže sve nalete domaćina koji je na krilima veterana Ćaća Rodrigeza, Serhija Ljulja i Rudija Fernandeza odveo Real u Kaunas.

Izabrane vesti

”Pokazali su karakter, kvalitet... Ponosan sam na svoj tim, igrali smo dboru košarku. Teško je pričati sada mnogo, ali izgubili smo kontrolu utakmice. Ovo je sve košarka, igrali smo dobru odbranu, oni su ubacivali velike šuteve, poslednji Panterov šut je takođe bio dobar. Ali, to je košarka”, rekao je kratko Obradović posle utakmice.

U dahu je nastavio...

”Igrali smo dva različita poluvremena. Nisam bio najzadovoljniji nekim odlukama u napadu. Na poluvremenu sam rekao da Real ima kvalitet i ponos i probaće da urade sve da se vrate. To su i uradili. Pokušavao sam i bez tajm-auta da podignem ekipu, da drže koncentraciju. Mnogo problema smo imali u odbrani. Čak i kada je situacija bila najteža, uspeli smo da se vratimo kroz dve dobre odbrane. Kevinov šut jeste bio dobar, mogli smo da izjednačimo rezultat”.

Posebno je trener istakao partiju kapitena koji je ubacio 28 poena.

”Panter je odigrao utakmicu kao pravi lider, kapitenski, to moram posebno da istaknem”

O drugim problemima koji su uticali na konačni ishod.

”Smailagić je odigrao samo devet minuta zbog tri brza faula, Lesor je dugo bio na četiri faula. Sveukupan utisak je da smo mi pomogli da izgubimo utakmicu. Real je veliki tim, veliki klub. Moglo je sve da bude drugačije, ali videli ste kako je sve išlo u trećoj, četvrtoj i petoj utakmici".

Jasnu poruku je poslao Željko Obradović za budućnost kluba.

"Partizan se vratio u Evroligu posle osam godina. Velika žal što nismo uspeli da iskoristimo 2:0. Partizan treba da bude stalan član Evrolige, to nam je svima glavni cilj, pa i moj otkako sam se vratio u Partizan. Videli ste koliko smo lepu sliku poslali u Evropu za treću utakmicu, iako su mnogi očekivali nerede. Jako sam ponosan na sve što smo pokazali u Evroligi".

 Crno-belima ostaje ofanziva na trofej ABA lige, gde u četvrtfinalu treba da igra sa Studentskim Centrom.

“Od petka se spremamo za ABA ligu, gde nam je cilj da osvojimo titulu”.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićKK Real MadridEvroligaTop 8 Evrolige

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara