(MN Press)
(MN Press)

Željko Obradović: Žalgirisu i nama sviraju najviše prekršaja u Evroligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 13:05

„Litvanci su se promenili dolaskom Trinkijerija“, kaže trener crno-belih

Još jedan emotivan susret u Beogradskoj areni. Prethodni je bio tužan, posvećen ispraćaju Dejana Milojevića na večni počinak, a u petak veče će Grobari biti u prilici da pozdrave Andreu Trinkijerija, koji im je pre četiri godine ostao u fantastičnom sećanju vodeći ekipu do prvog mesta u ABA ligi, uz prednost domaćeg terena u Evrokupu, sve dok pandemija nije sprečila Partizan da se okiti znamenjima.

Italijan se vraća u glavni grad Srbije, sada kao trener Žalgirisa, kome je boju u lice poslednjih sedmica, otkako je preuzeo tim od Kazisa Maksvitisa, smenjenog baš posle poraza od Parnog valjka u Kanuasu.

Izabrane vesti

Samo što su sad drugačije okolnosti nego pred prvi susret istih timova.

U odnosu na tu utakmicu, Žalgiris će imati trojicu igrača koji dosta znače. U pitanju su Lukas Lekavičijus, Arnas Butkevičijus, koji dosta pomaže odbrani, kao i Brejdi Manek, na poziciji četvorke, a Trinkijeri ga dost koristi. Njegovi procenti su izvanaredni, igra kvalitetno“, podseća Željko Obradović.

Kolegijalno i krajnje sportski, hvali učinak kolege na kupi protivnika koji je dobio tri od poslednjih pet utakmica u elitnom takmičenju, mada je još daleko od mesta za doigravanje.

„Dolaskom Trinkijerija, nek igrači su dobili drugačije uloge. Promenio se Žalgiris, dobio na agresivnosti, u poslednjih pet kola ima prosečno po tri osvojene lopte više nego ranije. Uz to, krasi ga procenat šuta za tri, najbolji u Evroligi. Bitno je istaći da se protiv nas i njih svira najviše faulova tokom cele sezone“.

Napokon trener Partizana može da računa skoro na kompletan kadar, jer su se igrači koji su bili bolesni ili povređeni vratili u konkrenciju.

Svi su zdravi, osim što je Tristan Vukčević imao manjih problema sa kolenom, ali je odradio trening. Uvek se radujemo činjenici da smo kompletni, imali smo dva dobra treninga, iz čega bi mogla da proistekne dobra igra protiv Žalgirisa“, smatra Obradović, čija ekipa ima učinak od po 11 pobeda i poraza i 11. je na tabeli.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaŽeljko Obradovićkk ŽalgirisŽalgiris ViljnusŽalgiris

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara