Željko Obradović (foto: © Star Sport)
Željko Obradović (foto: © Star Sport)

Željko podgreva Grobare: Još smo na tržištu

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.08.23. | 17:57

"Ali ako dovodimo igrače, dovodićemo ih jer za to postoji razlog, a ne reda radi, da bismo popunili broj...", kaže trener Partizan Mozzart Beta

Partizan Mozzart Bet počeo je pripreme za novu, poprilično izazovu i u najavi izuzetno napornu sezonu. Okupili su se crno-beli u Areni i odradili prvi trening uoči sutrašnjeg polaska na Kopaonik, a pred novinarima se našao trener šampiona ABA lige Željko Obradović.

Izabrane vesti

"S velikim ambicijama ulazimo u pripremni period. Ovo leto je veoma interesantno jer je došlo do nekih promena u igračkom kadru. Okupili smo se danas da odradimo prvi trening, a već sutra idemo na Kopaonik. Napravili smo neki plan i program u nešto kraćem vremenu nego što je to uobičajeno, ali mislim da je razlog taj što će sezona pred nama biti veoma zahtevna i naporna. U prva četiri meseca kada budemo počeli u oktobru, imaćemo 42 utakmice. Ogroman broj utakmica i smatrao sam da je važno da se igrači dobro odmore i da napune baterije u svakom smislu za predstojeći period koji je ispred nas", rekao je Obradović i nastavio: "Naravno da u ovom trenutku nismo kompletni, ali ono na čemu mora da bude fokus jeste dobar rad, a novim igračima pre svega vreme da se upoznaju sa nama i da bi upoznali način na koji želimo da igramo. To je u ovom trenutku glavni cilj."

Strateg crno-belih se potom osvrnuo na to koji igrači nedostaju, ali i najavio da bi u klub mogla da stignu nova pojačanja. Poslednjih dana spekulisalo se da bi u redove Partizana nakon raskida saradnje sa Fenerbahčeom mogao da stigne Nik Kalates, a dugogodišnji NBA igrač Terens Ros, je i sam potvrdio da ima ponudu crno-belih i da se nikad ne zna šta može da se dogodi.

"Fali nam pre svega Avramović koji je sa reprezentacijom na svetkom prvenstu i izuzetno smo srećni i zadovoljni što je Aleksa deo reprezentacije. Nedostaje nam mali Drezgić koji se sutra priključuje i i dalje smo na tržištu, ali ne želimo da žurimo. Videćemo šta nam je još potrebno od eventualnih pojačanja. Neke igrače smo već doveli. Ja sam uvek pristalica toga da ako dovodimo nekoga, da dovodimo zato što za to postoji razlog, a ne čisto reda radi da bismo popunili broj. Nadam se da ćemo i u narednim danima uspeti da nešto uradimo u tom smislu", raspalio je Obradović maštu Grobara.

Doužer, Ponitka, Jaramaz i Kaminski (Star Sport)Doužer, Ponitka, Jaramaz i Kaminski (Star Sport)

Na treningu Partizana našao se i nekadašnji igrač Budućnost Danilo Nikolić.

"Danilo Nikolić je tu iz razloga što dečko nema klub. Nama znači da pomogne i da radi sa nama na treningu. Mislim da će i njemu i nama ova saradnja prijati."

Za kraj i pitanje novinara koliko je čitava letnja saga sa Nikolom Mirotićem koji je imao dogovor sa Partizanom, a onda odustao od potpisa za crno-bele možda poremetila letnje transfer planove kluba.

"Mnogo više ću da vodim računa o ovim ljudima ovde i o njima ću da pričam. Ne bih se vraćao na neke stvari. Mnogo su mi važniji igrači koji su moji i na njih ću fokusirati svu svoju koncentraciju", zaključio je Obradović.


Foto: Star SportFoto: Star Sporttagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara