Foto: MN Press
Foto: MN Press

Željko Rebrača: Stigao je najbolji trener Evrope i sa njim million pozitivnih stvari za Partizan

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.06.21. | 17:19

“U budžet ne ulazim, ali nadam se malo ozbiljnijem novcu za takmičenja u kojima će Partizan igrati. Saradnja Žoca sa sportskim direktorom Zoranom Savićem doneće rezultate”, kaže za Mozzart Sport naš proslavljeni reprezentativac

Bomba je eksplodirala, Željko Obradović se vratio u svoj Partizan. Nisu mogli crno-beli da dobiju boljeg stratega od čoveka koji je doneo klubu jedinu titulu Evrolige i koji se domogao ukupno devet takvih trofeja u karijeri. Zna to odlično i njegov imenjak i nekadašnji učenik, Željko Rebrača. Zajedno su osvojili dve Evrolige (1992. i 2000), olimpijsko srebro u Atlanti 1996, svetsko zlato u Atini 1998, evropsko prvenstvo 1995. u Grčkoj i 1997. u Španiji.

"Nije meni Obradović govorio: ‘Željko, molim te, hoćeš da odeš na skok?’ Nego: ‘Željko, teraj se u tri materine, vidi kolika si konjina, hoćeš da uradiš nešto?’ To je na mene delovalo, nisam bio od onih što voli da ga tapneš po guzi i zamoliš. Ja sam palio na to da na neki način trener prema meni bude oštriji. Samo, mi volimo da se foliramo, pa izvlačimo stvari iz nekog konteksta, umesto da govorimo o tome šta je primenjivo u realnom svetu. Neko možda ne funcioniše tako, ali mi jesmo"… na ovaj način je Rebrača u ranijem intervjuu za Mozzart Sport govorio o svom bivšem treneru u Partizanu, Panatinaikosu, Benetonu i reprezentaciji.

Izabrane vesti

Zna bivši centar i dvostruki klupski šampion Evrope odlično šta sve popularni Žoc drži u glavi, koliko ima znanja i koliko može da pomogne Parnom valjku. Zato u novom razgovoru za Mozzart Sport i ističe važnost Obradovićevog povratka među crno-bele.

Može se reći i - istorijskog događaja po Partizan.

 “Sama činjenica da najbolji trener Evrope dolazi u Partizan govori sve. Milion pozitivnih stvari stižu sa Željkom. Beograđani će dobiti na ozbiljnosti, sigurnosti i Željko će postaviti sistem rada. Najbitniji je taj Željkov sistem. Dobro znam na koji način radi Obradović i to je najvažnije”, kaže Rebrača u razgovoru za Mozzart Sport.

Naravno, sada je potrebno da njegovo ime dobije potporu na parketu u vidu konkurentnog sastava. Upravo o tome govori Rebrača i ističe važnost jačine sastava koji će se Obradoviću staviti na raspolaganje.

Sad, potrebno je da ljudi koji su u Partizanu budu u mogućnosti da isprate Žocove zahteve. Mislim na sam sistem rada. U budžet ne ulazim, ali nadam se malo ozbiljnijem novcu za takmičenja u kojima će Partizan igrati. Takođe, znaće se ko šta radi i radiće ono za šta je angažovan. Saradnja Žoca sa sportskim direktorom Zoranom Savićem doneće rezultate”, jasan je Rebrača.

Nije samo povratak Obradovića veliki za Partizan iz prizme toga da će trenerski deo biti najjači mogući, već će i sam klub dobiti na pažnji i domaće i strane javnosti, ali i sponzora. Sigurno će se sve podići na jedan dodatni, viši nivo.

Još ako i navijači budu dobili šansu da dolaze na utakmice…

Svakako će pažnja javnosti biti usmerena na crno-bele. Dolazak Obradovića dodatno će privući navijače. Potom, angažovanje Željka Obradovića je poslovna odluka Partizana i stvar biznisa. Željkovo ime će privući nove sponzore, donatore, milion pozitivnih stvari stižu sa Željkom”, kaže Rebrača.

Kaže Rebrača da je više video Željka na klupi Partizana, nego li možda po prvi put u karijeri “preko bare”.

Željko je najveće trenersko ime. Ostvario se u Evropi. Mogući izazov je bio NBA, ali poznajući Željka, koji nije oduševljen sistemom u SAD-u, mislim da mu je veći izazov i motiv povratak u Partizan”, zaključio je Rebrača.

Svakako veliki izazov i za Obradovića, ali i za navijače i sam klub. Velika stvar se dogodila za Parni valjak. Vratio se Žoc.

Dovoljno je samo to reći.

Piše: Đurđe MEČANIN


tagovi

Željko RebračaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara