Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Željkov ručak za brisanje Madrida iz sećanja: Studentski centar prvi korak ka prvom trofeju

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 09:39

Partizan Mozzart Bet večeras od 19 časova startuje plej-of ABA lige, a prva prepreka je podgorički Studentski centar u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Plej-of ABA lige pročeo još pre dve nedelje, ali Partizan Mozzart Bet tek večeras kreće u borbu za titulu regionalnog prvaka. Ekipa Željka Obradovića kasni iz dobro poznatog razloga. Klub iz Humske se borio za mesto među četiri najbolje ekipe Evrolige, bio je blizu, baš blizu, ali posle pet mečeva protiv Reala zabeležen je poraz iako se u nekoliko navrata otvarala idealna šansa da se bukira karta za Kaunas.

Od toga ništa, pa se sada fokus prebacuje na ABA ligu.

Izabrane vesti

"Zamolio sam stručni štab da više ne pominje Evroligu, ni sa najbližim prijateljima ne razgovaram više o Evroligi, okrenuo sam novi list. Nama je na samom startu sezone glavni fokus bio na ABA ligi", bile su reči Željka Obradović pred okršaj sa Studentskim centrom, prvom preprekom na putu ka tituli što je jedini cilj Partizana jer još uvek se čeka na povratnički trofej legendarnog trenera.

U pripremi za ovaj meč, Obradović je pokušao da opusti ekipu. Posle Madrida su imali dan odmora, a u subotu je bio zakazan timski ručak na račun Željka Obradovića koji je još u Madridu izgubio opkladu sa Matijasom Lesorom. Sve ovo ima cilj da skloni iz glave Madrid i utuvi plej-of ABA lige, tačnije Studentski centar.

Protivnik sam po sebi nije atraktivan, Studentski centar je već napravio veliki uspeh plasmanom u plej-of ABA lige, a zaista bi bilo potrebno istinsko čudo da ugrozi crno-bele. O pobedi i da ne pričamo.

Glavni protivnik crno-belima u ovoj seriji mogu da budu samo oni sami pošto je igrački kvalitet na apsolutno svakoj poziciji na strani domaćina koji ovu utakmicu igra u dvorani "Aleksandar Nikolić". To je još jedna začkoljica u ovoj seriji, ali u praksi ne bi smelo da bude problema.

Sada je najzanimljivije videti kako će tim izgledati na parketu prvi put posle neverovatnog meča u Madridu gde je Partizan imao sve u svojim rukama. Čak 18 poena prednosti, Kaunas je bio nadohvat ruke, ali na kraju ipak nedostižan. Podlegli su crno-beli u tim mečevima i na provokacije Reala koji su pokazali iskustvo u svim mogućim situacijama, pa bi to mogla da bude škola za Kevina Pantera i družinu koja je bila skrhana dešavanjima u plej-ofu elitnog takmičenja.

"Moramo da zbijemo redove, da shvatimo da sezona nije gotova i da imam za još mnogo toga da igramo", rekao je Dante Egzum po završetku majstorice u Madridu.

Upravo je on bio u centru pažnje svega, najviše je nastradao u tuči, igrao je povređen, kasnije se teže povredio i Aleksa Avramović koji neće biti u stanju da pomogne timu zbog preloma šake, pa je iz tog razloga sa timom Savo Drezgić, talentovani junior koji bi mogao da dobije minutažu ako se otvori prilika na startu plej-ofa regionalnog takmičenja.

Protiv Studentskog centra, momci kao što su Danilo Anđušić, Uroš Trifunović i Alen Smailahgić bi morali da povuku najveći deo tereta i daju priliku igračima kao što su Panter, Egzum, Zek Ledej i Matijas Lesor da se odmore i regenerišu za naredne izazove s obzirom da u polufinalu već čeka Cedevita Olimpija naoštrena da poremeti sezonu kluba iz Humske.

Sa druge strane, Flečer Mekgi bi mogao da bude glavna pretnja crno-belima. Amerikanac je ove sezone šutirao izvanredno van linije 6,75 sa čak 42 odsto uspešnosti i jedan je od retkih koji može da parira Kevinu Panteru koji pogađa 43 procenata upućenih šuteva za tri poena.

Partizan je do sada četiri puta igrao protiv Studentskog centra i nikada nije izgubio. Pobeda ne bi ni sada smela da se dovodi u pitanje, a jedina nepoznanica je minutaža i motivacija crno-belih pošto nema dileme da je u ovom momentu neuporedivo teže spremati se za Podgoričane nego za Madriđane.

Tu motivacija nije morala da se traži, sada će Partizan morati žestoko da zakopa i pronađe način da igra kao u periodu dok je oduševljavao Evropu. Uostalom, to je bio način koji je doneo dve sjajne pobede u glavnom gradu Španije. Kada tako Partizan igra, teško da iko u Evropi može da ga zaustavi.



tagovi

KK PartizanStudentski centarABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara