Košarkaši Studentskog centra (©Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović)
Košarkaši Studentskog centra (©Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović)

Studentski centar ispisao istoriju pred okršaj sa Partizanom, rasterećen i motivisan stiže u Beograd

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 13:37

Trener Andrej Žakelj i prvotimac Andrija Slavković izneli utiske pred početak četvrtfinalne serije sa crno-belima

Košarkaši Partizan Mozzart Beta nisu uspeli da se plasirali na Fajnal for Evrolige u Kaunasu, pošto su u epskoj plej-of seriji, posle pet utakmica, eliminisani od strane madridskog Reala. Okreću se obavezama u regionalnom prvenstvu, gde još nisu otpočeli ni četvrtfinalni dvoboj (Crvena zvezda i Budućnost večeras otvaraju polufinale). Za rivala imaju Studentski centar, a prvi susret na programu je u ponedeljak (15. maj) u dvorani Aleksandar Nikolić (19.00).

Studenti su poslednji meč u ABA ligi odigrali 18. aprila, ali su u međuvremenu imali obaveze u prvenstvu Crne Gore i napravili istorijski uspeh plasmanom u finale. Bili su ubedljivi protiv Mornara u polufinalu, slavili 109:71 kod kuće i 96:82 u Baru.

Izabrane vesti

Prvi put će imati priliku da se takmiče i u doigravanju regionalnog prvenstva, u drugoj sezoni. Svesni su da ih čeka težak zadatak protiv lidera iz ligaškog dela i sastava koji je bio na korak od Fajnal fora Evrolige.

"Čeka nas tim koji je u ovom momentu među najboljima u Evropi. Partizan je odigrao izvanrednu seriju protiv Real Madrida i čestitam im na sezoni u Evroligi. Mi smo malo van takmičarskog ritma, prošlo je skoro mesec dana od završetka regularnog dela sezone. Ipak, treniramo dobro i trebalo bi da budemo spremni, pogotovo na energetskom nivou, kao i da budemo fokusirani na zadatke. Idemo rasterećeno u Beograd, da odigramo najbolje što možemo u ovom momentu i jedva čekamo utakmicu“, rekao je šef struke Podgoričana, Andrej Žakelj, u najavi utakmice, prenose Vijesti.

Ponedeljak, 19.00: (1,90) Partizan Mozzart Bet (hendikep -19,5) Studentski centar (1,90)

Prvotimac Andrija Slavković se slaže sa trenerom i nada se da njegova ekipa može do iznenađenja.

"Očekuje nas prva četvrtfinalna utakmica protiv Partizana u Beogradu. Dugo vremena smo bez utakmice i u tom periodu smo najviše radili na nama i našoj igri. Suvišno je pričati o ekipi Partizana i njihovom talentu, jedna su od najboljih ekipa u Evropi. Spremili smo se dobro za njih, skautirali smo ih i pokušaćemo da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Verujem da ćemo izaći na teren sa energijom koje sigurno ne manjka. Nadam se da ćemo što duži period biti u egalu i na kraju pokušati da iznenadimo ekipu Partizana“, poručio je Slavković.

Partizan je dobio sva četiri duela sa Studentskim centrom u prethodne dve sezone, a u tekućoj je morao dobro da se oznoji u Beogradu (91:82), dok je prilično rutinski došao do ubedljivog trijumfa u Podgorici (100:81).


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetStudentski centar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara