Bili Beron (©Shutterstock)
Bili Beron (©Shutterstock)

Zenit na krilima bivših igrača Zvezde izjednačio u polufinalnoj seriji VTB lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 17:59

Sastav iz Sankt Peterburga savladao Uniks za koji je blistao još jedan bivši košarkaš crveno-belih

Polufinalna serija VTB lige između Zenita i Uniksa počela je brejkom sastava iz Kazanja. Slavili su izabranici Velimira Perasovića na startu serije u Sankt Peterburgu, ali je u drugom susretu domaćin odbranio svoj teren. Izabranici Ćavija Paskvala slavili su 76:67 i sada im je potrebna jedna pobeda na strani kako bi seriju vratili u svoj dom.

Imao je Zenit kontrolu u većem delu susreta, a ključnu prednost napravio je u trećoj deonici. Poveo je sa 15 razlike (55:40) sredinom kvartala i do kraja se nije osvrtao.

Izabrane vesti

Odbrana na spoljnim pozicijama je odradila dobar posao, kako su gosti ubacili svega pet trojki iz 19 pokušaja. Domaćin je bio na vrlo dobrih 12/28. Odigrao je Zenit i timski daleko bolje, imao 10 asistencija više (16:5), pa je na kraju zasluženo došao do trijumfa.

Najbolji šesti igrač VTB lige Bili Beron je bio najzaslužniji za bitnu pobedu Zenita. Bivši košarkaš Crvene zvezde meč je okončao sa 18 poena i pet asistencija. Ispratio ga je još jedna igrač koji je određeni deo karijere proveo na Malom Kalemegdanu - Džordan Lojd. Sjajni strelac ubacio je 17 poena uz pet završnih dodavanja. Dobar posao odradio je i Defanzivac godine u regionalnom prvenstvu Džordan Miki sa 11 poena.

Uniksu nije bila dovoljna ni sjajna rola još jednog bivšeg igrača crveno-belih Lorenca Brauna, koji je sa 25 poena bio daleko najefikasniji na utakmici.

U drugoj polufinalnoj seriji CSKA vodi sa 2:0 protiv Lokomotive Kubanj i u Krasnodaru će pokušati da izbori plasman u još jedno finale. Podsetimo, finalna serija igra se na četiri pobede.


tagovi

KK ZenitUNIKS KazanjBili BeronDžordan LojdLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara