Sergej Karasev i Andrej Zubkov (©Starsport)
Sergej Karasev i Andrej Zubkov (©Starsport)

Zenit slavio u Kazanju: Sedam trojki Karaseva, Uniksu malo i Hezonjinih 27 poena

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 19:51

Tim iz Sankt Peterburga se uključio u borbu za vrh tabele VTB lige

Zbog rata u Ukrajini i sankcija koje su izrečene ruskim klubovima, veliki broj stranaca napustio je timove iz teritorijalno najveće zemlje sveta. Uniks i Zenit su ipak uspeli da zadrže nekoliko bitnih internacionalaca i tako potvrdili kandidaturu za najviši plasman u VTB ligi. Danas su ukrstili koplja u Kazanju, a slavili su gosti iz Sankt Peterburga - 84:80.

Ekipa Ćavija Paskvala je tako upisala 12. pobedu u regionalnom prvenstvu, ima dve manje od CSKA i Uniksa, ali i utakmicu manje od timova koji dele čelnu poziciju na tabeli.

Izabrane vesti

Vodila se velika borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Zenit je uspeo da se odlepi krajem treće i početkom odlučujuće četvrtine. Serijom 12:0 gosti su zatvorili treći kvartal, a onda poslednji otvorili sa 8:2, te su stekli 14 poena prednosti. Nije ipak Uniks dao poslednju reč, uspeo je da svede zaostatak na svega pola koša, ali nije imao snage za preokret.

Gosti su ubacili 12 trojki iz 28 pokušaja, a čak sedam je postigao Sergej Karasev (7/10). Prema ostalim statističkim parametrima rivali su bili prilično izjednačeni, pa je rapsodija ruskog šutera napravila razliku.

Junak Zenita je susret okončao sa 26 poena, po 14 su dodali Aleks Pojtres (8sk) i bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Džordan Miki (7sk).

Blistao je sa druge strane Mario Hezonja, koji je na terenu proveo 38 minuta i 10 sekundi. Susret je okončao sa 27 poena i 10 uhvaćenih lopti, a ispratio ga je Tonje Džekiri sa 17 poena. Dvocifren sa 10 poena je i Vjačeslav Zajcev.



tagovi

KK ZenitUNIKS KazanjSergej KarasevMario HezonjaDžordan Lojd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara