Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)
Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Zicer za Partizan, Split u Beogradu sa osmoricom

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.01.22. | 10:59

Crno-beli pride nikada u ABA ligi nisu izgubili od Splićana

Na premijeri 15. kola ABA lige košarkaši Partizana dočekuju Split (18.45). Crno-beli su godinu otpočeli ubedljivom pobedom kod kuće nad Zadrom pre manje od 48 sati (103:72), dok su Žuti pretrpeli poraz od Crvene zvezde na Gripama minulog vikenda (62:66). Sastav iz Dalmacije će u Beogradu igrati desetkovan, kako trener Srđan Subotić zbog velikog broja pozitivnih slučajeva na virus korona ima samo osam igrača na raspolaganju.

Delili su Partizan i Split megdan u regionalnom šampionatu u 13 navrata i sastav iz Hrvatske nijednom nije uspeo da slavi. Od početka sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje takmičenja ima tek dva poraza (11 trijumfa), dok su poslednjeplasirani Splićani samo dva puta slavili.

Izabrane vesti

Novi talas virusa korona stvara sve veće probleme i učesnicima Jadranske lige, pa tako Žuti u Štark Arenu dolaze sa minimalnim brojem igrača za odigravanje meča (osam). Sa druge strane Željko Obradović ne može da računa samo na povređenog Uroša Trifunovića.

Crno-beli su u minulom kolu ubedljivo savladali Zadar, a debi u novim bojama upisao je i francuski centar Matijas Lesor. On se našao u startnoj petorci i opravdao Obradovićevo poverenje, te je meč okončao sa 11 poena i osam uhvaćenih lopti (najviše na meču). Zablistao je protiv ekipe Vladimira Anzulovića i Rade Zagorac. Kapiten je ubacio 17 poena, upisao i po tri skoka i ukradene lopte - sve to bez promašaja iz igre (5/5 za dva i 2/2 za tri). U finišu susreta se razgoropadio i Balša Koprivica, koji je samo u poslednjem kvartalu ubacio 12 poena (ukupno 17).

S ozbirom na sve navedeno, jasno je da bi sve osim ubedljive pobede Partizana predstavljalo senzaciju. Trener crno-belih Obradović je pred meč akcenat stavio na specifičnu odbranu Splićana, ali i nedostatak vremena za pripremu.

"Imali smo jedan dan da se spremimo i daćemo sve od sebe da odreagujemo na najbolji mogući način. Split je ekipa koja igra različite vrste odbrane i to je najvažnije da se kroz dobar sastanak i trening što bolje pripremimo. Naravno, uz sve drugo što mi radimo u odbrani i napadu", izjavio je trofejni stručnjak.

Aleksa Avramović ističe da crno-beli moraju da budu maksimalno fokusrani kako bi došli do željenog rezultata.

"Važna utakmica je pred nama, protiv tima koji u poslednje vreme mnogo bolje igra nego što to pokazuju krajnji rezultati u ABA ligi. Split je na utakmici sa Crvenom zvezdom praktično ceo meč bio u igri, što pokazuje da su sigurno u stanju da svakom timu u ligi naprave probleme. Danas ćemo uraditi analizu i pokušati da se što bolje pripremimo. Pred nama je zahtevan meč i do pobede ćemo doći samo ukoliko budemo maksimalno koncentrisani tokom svih 40 minuta", rekao je bek crno-belih.

Splićani će pokušati da se prikažu u što boljem svetlu.

"Gostovanje kod Partizana je još jedna teška utakmica u nizu, oni su favoriti za osvajanje lige i to dovoljno govori. Naš cilj je da se predstavimo u što bolje svetlu u skladu sa trenutnim mogućnostima. Nadam se da će nas biti dovoljno za nastup i da ćemo dati svoj maksimum", rekao je trener Žutih pred večerašnji okršaj.

Krilni košarkaš hrvatskog tima Lovre Runjić napominje da njegovoj ekipi neće manjkati motiva protiv jednog od najboljih timova u ligi.

"Ovakve utakmica kao što je ova protiv Partizana uvijek daju dodatni motiv. Igramo protiv kvalitetnog protivnika, momčadi koja je jaka na svim pozicijama, ali to ništa ne mijenja u našim željama. Idemo dati sve od sebe".

ABA LIGA - 15. KOLO

Sreda

18.45: (1,85) Partizan (hendikep -23,5) Split (1,85)

Subota

17.00: Igokea - FMP

19.00: Cedevita Olimpija Borac

21.00: Mornar - Krka

Nedelja

12:00: Mega Mozzart - Cibona

19.00: Budućnost - Crvena zvezda

Sreda

16.00: Zadar - Studentski centar

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK SplitŽeljko ObradovićAleksa AvramovićSrđan Subotić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara