Marinović i Pecarski (©MN Press)
Marinović i Pecarski (©MN Press)

Zlatibor pokazao zube i najavio borbu u baražu: Čačani od +18 do penal završnice

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 18:33

Borac poveo 1:0 u doigravanju za mesto u ABA ligi sledeće sezone

Nepravedno, ali košarkaši Borca i Zlatibora morali su ove subote na parket u prvom duelu za mesto u ABA ligi sledeće sezone.

Čačani su iskoristili prednost domaćeg terena i pobedom 85:80 poveli 1:0, ali su gosti najavili veliku borbu za konačan ishod, pošto su uspeli da od -18 u poslednjih pet minuta priđu na svega tri poena zaostatka (80:83), međutim, nisu imali snage za preokret. Novu priliku imaće iduće srede pred svojim navijačima u Čajetini.

Izabrane vesti

Domaćin je konstantno bio u prednosti, a epilog je nagovešten već posle prve četvrtine, koju su izabranici Marka Marinovića dobili 27:14. Gosti su uspeli da se primaknu na "minus sedam" (34:41) do odlaska na veliki odmor, međutim, po povratku na teren košarkaši Borca ponovo su kontrolisali dešavanja na terenu i vratili prednost na dvocifrenu. Ipak. kao da su se domaćini prerano opustili i upisali pobedu.

Uspeo je Zlatibor da priđe na pomenutih 83:80 minut pre kraja, ali su iskusniji košarkaši Borca odbranili domaći teren i napravili prvi korak ka opstanku u ABA ligi. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Pecarski sa 23 poena.

Podsetimo, ovaj meč igra se samo zbog pravila da u regionalnom takmičenju ne može biti više od pet klubova iz jedne zemlje, mada je Crvena zvezda najavila da bi taj broj sledeće sezone mogao da bude povećan na šest ili čak i ukinut. Ipak, trenutno je tako, a to znači da Borac, iako je na tabeli bio ispred Splita i MZT-a, mora u baraž sa Zlatiborom, pobednikom ABA 2 lige. I jedni i drugi na parketu su zaslužili mesto u najjačem rangu regionalne lige, ali protokol takmičenja ih je stavio u nezavidnu poziciju.

PLEJ-AUT ABA LIGE

Subota

Borac Čačak - Zlatibor Čajetina 85:80

Drugi meč - 4. maj

17.00: Zlatibor Čajetina - Borac Čačak

Treći meč - 8. maj (po potrebi)

Borac Čačak - Zlatibor Čajetina


tagovi

ABA ligaKK BoracKK Zlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara