Miloš Teodosić i Vejd Boldvin (Foto: Starsport)
Miloš Teodosić i Vejd Boldvin (Foto: Starsport)

Zna se čiji je ovo tim! Teova detonacija raznela Makabi, Zvezda se digla iz mrtvih

Vreme čitanja: 5min | čet. 21.12.23. | 22:06

Jedna od najboljih partija u karijeri srpskog plejmejkera

Otišao je Šabaz Nejpir, istakao da je oduševljen što se vratio u Milano. Neka mu je sa srećom. Crvena zvezda ga se neće dugo sećati, jer u svojim redovima ima majstora košarke. Posle poraza od madridskog Reala i sage koja je usledila sa američkim plejmejkerom, Miloš Teodosić je rešio da uzme stvari u svoje ruke. Ne i prvi put otkako je stigao na Mali Kalemegdan, ali o magičnoj predstavi koju je izveo u dvorani Aleksandar Nikolić, na „gostovanju“ Makabiju, pričaće se još dugo. Na kraju velikih 92:98 u korist srpskog šampiona..

U pravi čas, zaplesao je kako samo on ume. A dugo nije ovako. Košarkaši Makabija često nisu znali šta ih je snašlo. Sipao je trojke - i iz nemogućih pozicija. Delio asistencije kao na tacni. A kada je trebalo, probijao i prvu liniju odbrane i završavao na obruču. Trudio se maksimalno i u odbrani - ma sve je radio. Ako dosad nije bilo jasno, sada nema dileme. Zvezda je Teodosićev tim, a on je spreman da za nju ostavi srce na terenu.

Izabrane vesti

Valjevski virtouz je susret okončao sa 27 poena i 14 asistencija. Izjednačio je rekord karijere u završnim dodavanjima. Dabl-dabl je imao već početkom drugog poluvremena. Za tri je šutirao 6/9, sa linije penala bio perfektan, a ukrao je i dve lopte, pokupio dva skoka. Sve to za indeks 40 (rekord mu je 43).

Mora se dodati i da ga je Džoel Bolomboj izuzetno ispratio sa 20 poena i šest skokova (indeks 24), kao i Rokas Giedraitis koji je gotovo sve poene ubacio u trećoj deonici i meč okončao sa 16 poena. Vredan doprinos je u prvom poluvremenu dao i Majk Tobi sa 12 poena.

Kod Makabija 22 poena Vejda Boldvina, 20 je postigao bivši igrač Crvene zvezde Lorenzo Braun, dok je Džoš Nibo uz 18 poena imao i sedam skokova. Nije vredelo protiv Teodosićeve magije.

Tvrd početak susreta. Igrala je Zvezda solidno u odbrani, mada je imala i sreće da je Makabi promašio par otvorenih šuteva. Ipak, u napadu je ležao veći problem. Dos Santos nije uspevao da razigra ekipu, a Mitrović je zaradio drugi faul već posle dva i po minuta igre. Tako je Makabi posle šest mintua vodio 10:6, a pritom je imao samo jedan faul (na isteku 5. minuta). Morao je Sferopulos da reaguje, pa je na teren ušao Teodosić i to je odmah dalo rezultate. Trojka pod faulom i pogođeno bacanje srpskog virtuoza doneli su izjednečenje. A onda novi precizan hitac sa distance i preokret - 12:15 na ulasku u poslednja dva minuta. Nastavio je Teodosić sa odličnom igrom, delovalo je da će Zvezda odneti prednost na odmor, ali je Braun pogodio trojku sa zvukom sirene za 20:20. Miloš je za pet i po minuta ubeležio 10 poena i tri asistencije, s druge strane crveno-belima su, očekivano, najveće probleme pravili Lorenzo (osam poena) i Nibo (sedam poena i četiri skoka).

MAKABI TEL AVIV - CRVENA ZVEZDA 92:98

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Sudije: Sreten Radović, Đordi Alijaga, Alberto Baena

Makabi: Boldvin 22, Braun 20 (6 as), Nibo 18 (7 sk), Blat 11, Rivero 8, Klivlend 5, Kolson 4, Menko 2, Sorkin 2

Crvena zvezda: Teodosić 27 (14 as), Bolomboj 20 (6 sk), Giedraitis 16, Tobi 12, Hanga 6, Davidovac 5, Lazić 4, Mitrović 3 (7 sk), Nedović 3, Simonović 2

Odlično je Zvezda otvorila drugu četvrtinu. Dobra odbrana, pa kvoterbekovski pas Bolomboja (koji je radio sve na terenu) ka Simonoviću za zakucavanje u kontri. Usledile su trojke Nedovića i Bolomboja na Teodosićeve asistencije za seriju 8:2. A posle Tobijeve, Kataš je morao da zove tajm-aut (23:31). Tobi je ponovo bio precizan sa distance, ali je onda Makabi vezao šest poena, pa je i Sferopulos reagovao minutom odmora. A onda je Teodosić izvadio zeca iz vreće i pogodio nemoguću trojku na isteku napada, posle nekoliko sekundi pivotiranja jer je ostao bez driblinga. Zatim i lepa asistencija za Tobija, koji zakucavanjem donosi srpskom šampionu dvocifrenu prednost (29:39). Nastavio je Tobi sa odličnom igrom i crveno-beli su čuvali višak, da bi na odmor otišli sa 42:51 u svoju korist.

Teodosićev magični šou se nastavio i u drugom poluvremenu. Prvo je okončao sa 15 poena i osam asistencija, a odmah na startu treće deonice ubacio trojku i spojio Giedraitisa za polaganje, koje je Litvanac realizovao pod faulom, pa je povisio prednost na 42:57 preciznim šutem sa crte. Nije se dugo čekalo na dabl-dabl Zvezdinog plejmejkera, pošto je do 10. asistencije stigao već u trećem minutu nastavka. Pokušavao je Makabi da se vrati, da iskoristi što je Sferopulos morao da odmori najboljeg igrača, a posebno motivisan bio je Boldvin, ali se na drugoj strani razgoropadio Rokas. Vezao je šest poena za 54:72 u korist Zvezde. Trgnuo se Makabi u finišu kvartala i uspeo da smanji deficit, da bi se na poslednju pauzu otišlo sa 65:79 na semaforu.

Krenuo je Makabi na sve ili ništa u poslednjoj deonici, ali Teodosić i u drugovi se nisu dali. Aktivirao se i Dejan Davidovac i sa dva veoma bitna koša iz ofanzivnih skokova odbio nalet izraelskog sastava. Odbijao je "domaćin" da se preda, ali Zvezda je pronalazila rešenja u napadu da sačuva višak. Tačnije, radio je to Teo. Spojio je i Bolomboja dva puta sa poenima, pa su se crveno-beli uspešno vrteli oko dvocifrenog viška. Borio se Makabi do kraja, odužila se završnica jer su i sudije htele da budu pedantne, pa su se gledali i snimci, ali crveno-beli su bez većih problema sačuvali prednost i ubeležili šestu pobedu u sezoni. Prvu na "gostovanju" (6-10).

EVROLIGA – 16. kolo

Četvrtak:

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 92:98

/Boldvin 22 - Teodosic 27/

Valensija - Virtus Bolonja U TOKU

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet U TOKU

Petak:

18.15: (1,80) Anadolu Efes (15,0) Baskonija (2,25)

19.00: (3,20) Žalgiris (16,0) Barselona (1,45)

19.45: (3,70) Asvel (16,0) Olimpijakos (1,35)

20.15: (3,20) Alba Berlin (16,0) Fenerbahče (1,45)

20.30: (2,40) Bajern Minhen (15,0) Monako (1,70)

20.45: (2,10) Olimpija Milano (15,0) Panatinaikos (1,90)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Makabi Tel AvivMiloš TeodosićMajk Tobi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara