Zoran Dragić se vratio u Evroligu

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.01.20. | 15:44

Vodeći strelac Bundeslige potpisao za Baskoniju...

Veliki broj povreda na poziciji jedan i dva naterao je ekipu Baskonije da se aktivira na tržištu. Rešenje za probleme pronašli su u slovenačkom reprezentativcu Zoranu Dragiću, koji se sjajnim partijama u Ulmu nametnuo španskom timu i potpisao do kraja sezone.

Dragić pokriva pozicije dva i tri, prvi deo sezone je proveo u nemačkom Ulmu. U proseku je beležio 14,1 poen, 2,1 skokova i dve asistencije u Evrokupu, ali njegov tim nije uspeo da se plasira u top 16 fazu. Veteran je nastupio na 105 mečeva u Evroligi i u nju se vraća kao vodeći strelac nemačkog prvenstva gde je beležio 19,9 poena, 3,1 skokova i 2,3 asistencije.

Izabrane vesti

Prethodni klubovi za koje je nastupao u Evroligi su Malagu, Himki, Milan i Efes.

Baskonija je trenutno na 8-13 u Evroligi, tri pobede do plej-ofa. U 22. kolu, sledeće nedelje, snage odmerava sa direktnim konkurentom Olimpijakosom. Grci imaju isti učinak.

Španski tim je u velikim problemima s povredama bekova, pored Pjerije Henrija, tim iz Vitorije ne može da računa ni na Luku Vildozu, Patricija Garina i Džejsona Grejndžera. Probleme sa bekovima rešili su dovođenjem Semadžej Kristona i Zorana Dragića.

Očekuje se da će novopridošli Dragić debitovati u subotu protiv Unikahe. Uoči redovnog 20. kola ACB lige tim Duška Ivanovića je na 9-10 u nacionalnom prvenstvu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara