Žreb četvrtfinala: Španija na SAD! Slovenci super prošli

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 13:30

Poznati parovi

Trebalo je da bude finale, mnogi su priželjkivali borbu za zlato, ali će se Sjedinjene Američke Države obračunati sa Španijom već u četvrtfinalu, odlučeno je žrebom u Tokiju.

Parovi četvrtfinala Olimpijskih igara (3. avgust) su:

Izabrane vesti

Slovenija – Nemačka (10.00)

SAD - Španija (13.40)

Italija – Francuska (17.20)

Australija – Argentina (21.00)

Automatski su poznati i polufinalni parovi.

Bolji iz duela Italije i Francuske sastaće se sa pobednikom duela Slovenija – Nemačka, dok će ko trijumfuje u okršaju Španije i SAD-a ići na boljeg iz meča Australija – Argentina.

Utisak je da su žrebom najmanje zadovoljni Amerikanci i Španci. Prvi zato što su se nadali lakšem putu do zlata, da ne moraju već na prvoj stepenici eliminacione faze na prvaka sveta. Drugi su sami sebi zapržili čorbu, porazom od Slovenije u poslednjem kolu takmičenja po grupama i sad moraju daleko težim putem ka završnici.

Na žrebu su najbolje prošli Slovenci. Em igraju dobro, em Nemačka, uz svo poštovanje njenih rezultata nije protivnik od kojeg se zazire.

Prvi put u istoriji žrebom je odlučeno ko na koga ide u eliminacionim borbama. Razlog je činjenica da je u Tokiju učestvovalo 12 selekcija, raspoređenih u tri grupe. Plasman u četvrtfinale obezbedile su po dve najbolje iz svake grupe, plus dve najbolje drugoplasirane. Uoči žreba važila su samo dva ograničenja: da ne mogu da se sastanu reprezentacije koje su već igrale jedna protiv druge u grupnoj fazi, niti da kuglice spoje dve selekcije koje su zauzele prva mesta.


tagovi

Košarkaška reprezenatcije SADkošarkaška reprezentacija ŠpanijeOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara