Ivica Zubac (©AFP)
Ivica Zubac (©AFP)

Zubac: Hrvatska ima dobre šanse na Evrobasketu, spremni smo da konačno uzmemo medalju

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 15:57

Košarkaš Los Anđeles Klipersa potvrdio da će biti na raspolaganju državnom timu na kontinentalnoj smotri

Hrvatski reprezentativac Ivica Zubac iza sebe ima najbolju sezonu u NBA ligi. Beležio je 10,3 poena, 8,5 skokova, 1,6 asistencija i blokadu po nastupu. Najviše brojke u karijeri preko bare. S ozbirom da Los Anđeles Klipersi nisu igrali plej-of, već je imao dovoljno vremena da napuni baterije. Sada se sprema da pomogne hrvatskoj reprezentaciji na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Hrvatska se nije domogla postolja na velikim takmičenjima od 1995. godine. Bivši centar Mege Mozzart se rodio dve godine kasnije, te nikada nije iskusio da njegova reprezentacija osvoji nešto. Spreman je to da promeni.

Izabrane vesti

"Imamo dobre šanse da uradimo nešto na Evrobasketu ovog leta. Imamo veliki broj dobrih igrača i mislim da je ovo godina u kojoj ćemo igrati svi. Možemo do dobrog rezultata. Naravno da ću biti tu. Nadam se i svi ostali. Mislim da imamo dobar tim i šansu da konačno uzmemo medalju", rekao je Zubac za Eurohoops.

Zubac je u omladinskim kategorijama osvojio i srebro sa Hrvatskom na U19 šampionatu sveta i bio najbolji strelac državnog tima, ali i čitavog turnira. Za seniorski tim debitovao je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali nije mu pomogao da se domogne plasmana na planetarnu smotru. Sada se vraća u tim pun energije.

"Bilo je teško gledati kako ne možemo da dođemo do najbitnijih mečeva, medalja... Ovo će mi biti prvo veliko takmičenje sa reprezentacijom i mislim da imamo dobar tim koji će uraditi sve da konačno uzmemo odličje".

Izabranici Damira Mulaomerovića će se boriti u Grupi C sa selekcijama Grčke, Estonije, Ukrajine, Velike Britanije i Italije.

U NBA je napredovao, našao svoje mesto pod kalifornijskim suncem u Klipersima. Očekuje se da franšiza iz Los Anđelesa iskoristi opciju i zadrži ga na još godinu dana za 7.500.000 dolara.

"Mislim da sam bio bolji nego prethodne godine. Da sam napredovao u određenim stvarima. Imao sam više prostora u napadu i to iskoristio. Nismo se domogli plej-ofa zbog povreda, nedostajali su nam Pol Džordž i Kavaj Lenard, ali mislim da smo odradili dobar posao u ligaškom delu. Borili se i završili sa pozitivnim učinkom".

Namerava da ostane u Gradu anđela.

"Želim da ostanem i mislim da hoće da me zadrže. Mislim da treba da budem tu i da će iskoristiti opciju. Sviđa mi se Los Anđeles i volim Kliperse. Kao porodica su mi. Nadam se da će sve ispasti kako treba".

Prija mu rad sa trenerom Tajronom Luom.

"Sjajno je što mi veruje. Nadam se da će nastaviti. Svake godine dobijam sve više minuta, nadam se i još više naredne. Veruju mi i trener i saigračim i zaista uživam", zaključuje Ivica Zubac.


tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeIvica ZubacLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara