Aleksej Pokuševski (@hornets)
Aleksej Pokuševski (@hornets)

Zvanično: Aleksej Pokuševski u Šarlot Hornetsima

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 18:51

Potvrdio i trinaestoplasirani tim istočne konferencije

Vasiliju Miciću je svanulo nakon selidbe iz Oklahome u Šarlot, a istim putem kao slobodan agent krenuo je i Aleksej Pokuševski. Njegov prelazak u redove Hornetsa juče je najavljen od strane insajdera Adrijana Vojnarovskog, a danas je ozvaničenje saradnje potvrdila i pomenuta franšiza iz istočne konferencije.

Kao i ostatak NBA karavana i Šarlot je zadržao pravo da o detaljima ugovora ne obavesti javnost. Jasno je samo da će ubuduće ljubitelji najkvalitetnije košarkaške lige na planeti moći da gledaju srpski dvojac u Severnoj Karolini.

Izabrane vesti

Deluje da bi put u Oklahomi bio drugačiji da popularni Poku sredinom decembra 2022. godine nije doživeo naprsnuće kosti potkolenice. Do tada je prosečno igrao po 22 minuta po utakmici, postizao devet poena uz 5,2 uhvaćene lopte, 2,1 asistencije, 1,3 blokade i 0,7 ukradenih lopti po meču.

Pokuševski je draftovan kao 17. pik 2020. godine i napustio je Oklahomu nakon 150 utakmica od kojih je na 65 bio član startne postave. Beležio je prosečno 7,5 poena, 4,7 skokva i dva asistencije za nešto više od 20 minuta na terenu, ali je ove sezone dobijao limitiranu minutažu, odnosno bio prilično skrajnut od strane trenera Majka Degnolta čiji su Tanderi trenutno lideri zapadne konferencije. Na poslednjih deset utakmica pre napuštanja ekipe provodio je u proseku šest minuta na prketu uz 1,2 poena i jedan skok.

Rođeni Beograđanin je od 2017. do 2020. godine bio član Olimpijakosa gde je postao najmlađi košarkaš u istoriji pirejskih crveno-belih koji je zabeležio nastup u Evroligi. Tada je imao 17 godina i svega 83 dana.


tagovi

Aleksej PokuševskiŠarlot Hornets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara