Screenshots - twitter.com/paobcgr & twitter.com/AnadoluEfesSK
Screenshots - twitter.com/paobcgr & twitter.com/AnadoluEfesSK

Zvanično: Ataman u Atini, Džan u Istanbulu, za njim stiže i tandem iz Ankare

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 13:16

Panatinaikos i Anadolu Efes dobili nove trenere

Već neko vreme se zna, a sada je dobilo i zvaničnu potvrdu: Ergin Ataman je novi trener Panatinaikosa, a na klupi Anadolu Efesa zamenio ga je Erdem Džan.

Ataman je sa Efesom osvojio dve titule u Evroligi, a od kluba se oprostio osvajanjem i novog pehara u turskom prvenstvu. Spreman je za novi izazov u Atini. Teško da ima mnogo većih u evropskoj košarci.

Izabrane vesti

"Divan je osećaj. Bio sam u OAKA areni mnogo puta kao protivnik, ali sada smo svi ovde zajedno i spremni za velike ciljeve. Optimističan sam, naravno. Zašto bih bio ovde da nije tako? OAKA je mesto sa mnoštvom titula i uspomena. Panatinaikos je jedna od najvećih klubova u Evropi i vreme je da ase vrati na staze uspeha", rekao je Ataman po dolasku u Atinu i potpisivanju dvogodišnjeg ugovora.

Proveo je iskusni turski stručnjak prethodnih šest sezona za kormilom Pivara. Ne krije da mu je bila neophodna promena.

S druge strane, Panatinaikos bi najradnije da zaboravi prethodne dve sezone. Šestostruki šampion Starog kontinenta je u ranoj fazi Evrolige ispadao iz trke za plej-of i ostao praznih šaka u domaćem prvenstvu. Poslednji put podigao je Superkup 2021. godine.

Menjao je trener, igrače, često se činilo da nema jasan plan. Pokušavalo je nekoliko stručnjaka da oživi Atinjane, ali bezuspešno. Red je na Atamana.

A Efes je po odlasku najtrofejnijeg turskog trenera odlučio da ga zameni još jednim domaćim, ali perspektivnim stručnjakom. Erdem Džan je ostvario odlične rezultate sa Turk Telekomom ove sezone, postoji šansa da je tim iz Ankare plasmanom u finale Evrokupa uspeo i da dovede u Evroligu.

Bivši asistent Željka Obradovića se dokazao na visokom nivou i spreman je za iskorak, što je Anadolu Efes prepoznao i rešio da ga nagradi šansom da dosegne još veće visine i uručio mu dvogodišnji ugovor.

Kako je Eurohoops najavio, očekuje se da put Sinan Erdem Doma sa perspektivnim trenerom krene i dvojac iz Turk Telekoma - Tajrik Džons i Erkan Jilmaz. Snažni Amerikanac je bio MVP turskog prvenstva, imao sjajnu sezonu i u Evrokupu, dok bi Jilmaz mogao da osnaži jezgro turskih igrača, koje je posebno bitno u domaćem prvenstvu.


tagovi

KK PanatinaikosAnadolu EfesErgin AtamanErdem DžanTajrik Džouns

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara