Zvanično: Datome promovisan u Olimpiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.20. | 11:06

Tim iz Istanbula objavio da je u pitanju sporazumni raskid ugovora

Nastavlja se osipanje Fenerbahčea kakvog znamo poslednjih sezona. Posle odlaska najboljeg evropskog trenera svih vremena Željka Obradovića, turski klub je ostao bez možda i najkonstantnijeg igrača u proteklom trofejnom periodu Điđija Datomea. Fener je putem zvaničnog sajta obavestio javnost da je sporazumno raskinuo ugovor sa italijanskim reprezentativcem i osvajačem brojnih trofeja. Jedan od najboljih evropskih igrača karijeru bi trebalo da nastavi u Olimpiji iz Milana.

Jasno je bilo da će Datome napustiti Istanbul posle odluke Fenera da značajno skreše budžet za narednu sezonu. Datome je bio jedan od najplaćenijih igrača Fenera, sa važećim ugovorom do 2022. godine.

Izabrane vesti

„Điđi Datome, igrač koji je imao važnu ulogu u istorijskim uspesima koje smo postigli od 2015. godine, odlučio je da sporazumno raskine ugovor sa Fenerom i pređe u drugi klub“, stoji u saopštenju Fenera.

Sjajni Italijan, na insistiranje Željka Obradovića, prešao je u Fenerbahče 2015. godine posle NBA epizoda u Detroit Pistonsima i Boston Seltiksima. Ispostavilo se da je napravio transfer karijere. Kao član Fenera osvojio je Evroligu 2018. godine, tri puta je podigao pehar namenjen pobedniku prvenstva Turske. Ima i tri kup trofeja sa Fenerom.

Ove sezone je prosečno beležio 8,3 poena po meču, uz 3,4 skoka.


Uskoro bi trebalo da se ozvaniči njegova saradnja sa Olimpijom iz Milana koja je već na svojim nalozima istakla njegovu fotografiju i tag #insieme (zajedno). Tamošnji mediji tvrde da je Italijan potpisao višegodišnji ugovor sa klubom iz prestonice mode.


tagovi

Olimpija MilanoFenerbahče BekoLuiđi Datome

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara