(Star sport)
(Star sport)

Zvanično: Dejan Bodiroga na čelu Evrolige do 2028!

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.03.24. | 15:20

Novi mandat za predsednika elitne organizacije

Ostaje u sedlu Dejan Bodiroga. I ne samo da ostaje, nego je dobio novi mandat, pošto je Evroliga obelodanila da će legendarni srpski košarkaš biti predsednik te organizaicje do 2028.

Tako je odlučio Upravni odbor, uz napomenu da je osim Bodirogi mandat produžio i Pauliusu Motiejunasa na funkciji izvršnog direktora.

Izabrane vesti

Njima dvojici su članovi UO odali priznanje na dosadašnjem radu, a posebno na izvesnom ulasku Dubaija u Evroligu, pošto će 69.000.000 evra se seliti u kasu u naredne tri godine, od čega čak 65.000.000 evra ide u vidu raspodele na adrese akcionara.

A to je samo završni čin napretka Evrolige, koja iz godine u godinu postaje sve kvalitetnije takmičenje i to se pripisuje kao dodatni plus Bodirogi i Motiejunasu.

Pod njihovim rukovodstvom, Evroliga je pokrenula ključne inicijative: generisanje većeg interesovanja nego ikada za digitalne platforme i televiziju; postavljanje novog rekorda posećenosti navijača koji pune hale; održavanje redovnih kontakata sa različitim akterima kako bi se došlo do prihvatljivih rešenja za dobrobit košarke; identifikovanje mogućnosti saradnje na novim tržištima van panevropskog ekosistema“, navodi Evroliga na zvaničnom sajtu.

Bodiroga je predsednik Evrolige postao 14. septembra 2022, a prethodno je ugovor obnovio 15. juna 2023, da bi sad dobio novi, četvorogodišnji, mandat. Njegov prvi saradnik, Paulius Motiejunas je izvršni direktor od 15. juna 2023, a ranije je bio angažovan kao predsednik Žalgirisa iz Kaunasa.


tagovi

EvroligakošarkaDejan Bodiroga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara