Dragan Šakota (MN press)
Dragan Šakota (MN press)

Zvanično: Dragan Šakota spasava Ređanu

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.12.22. | 13:50

Iskusni stručnjak se posle 14 godina vratio u italijansku klupsku košarku

Dragan Šakota novi je trener Ređane, saopštio je italijanski klub koji se rastao sa Masimiljanom Menetijem posle serije loših rezultata u italijanskom šampionatu, jer se nalazi na deobi poslednjeg mesta sa skorom od samo dve pobede i sedam poraza.

Zanimljivo da će iskusni srpski stručnjak debi za novi tim imati protiv AEK-a u FIBA Ligi šampiona, koju je 2018. osvojio upravo sa grčkim kolektivom.

Izabrane vesti

Šakoti koji je postigao dogovor da vodi Ređanu do kraja sezone, biće ovo povratak u italijansku košarku jer je pre 14 godina bio šef stručnog štaba Fortituda.

Ujedno, Ređana će biti njegov 16. klub u trenerskoj karijeri, posle IMT-a, Zadra, Cibone, PAOK-a, Apolona iz Patre, Iraklisa, Peristerija, Arisa, AEK-a, Olimpijakosa, Crvene zvezde, Fortitude, Trabzona, Antalje i Saragose, s tim da je AEK vodio u tri, a Iraklis i beogradske crveno-bele u dva navrata.

Sa IMT-om i Crvenom zvezdom je osvojio pehar nacionalnog kupa SFR Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, sa PAOK-om je bio pobednik Kupa Rajmondo Saporte, sa AEK-om je bio šampion Grčke, osvajač nacionalnog kupa i pobednik FIBA Lige šampiona. Usred prošle sezone ga je pozvala Saragosa da joj pomogne u borbi za opstanak u ACB ligi što je i učinio.



tagovi

FIBA Liga šampionaDragan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara