Logo FMP (©MN Press)
Logo FMP (©MN Press)

Zvanično: FMP dobio vlasnički udeo u ABA ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 12:01

Klub iz Železnika novi član Društva, što bi trebalo da bude najava početka transformacije Lige iz JTD u DOO

FMP iz Železnika je zvanično dobio vlasnički udeo u ABA ligi JTD, saznaje MOZZART Sport.

Klub iz beogradskog predgrađa je ušao u Društvo umesto Metalca iz Valjeva, koji je u utorak zvanično istupio. Tako je stavljena tačka na višemesečna neslaganja koja su vladala oko upisivanja FMP-a u Registar kao jednog od vlasnika ABA lige JTD, što je sa sobom povlačilo niz drugih problema.

Izabrane vesti

Na sednici Skupštine ABA lige pre nešto više od mesec dana Trgovački sud u Zagrebu sproveo je promenu vlasničkog udela i to sa skopskog MZT-a na Primorsku, odnosno stare Olimpije na Mornar, čime su klubovi iz Kopra i Bara postali novi članovi Društva.

Podsećanja radi, da bi udeo vlasništva prešao iz ruke jednog u drugi klub, neophodna je saglasnost svih ostalih klubova, što je i učinjeno kod slučaja Mornara i Primorske. U slučaju prenosa udela vlasništva sa Metalca na FMP, nedostajao je potpis Partizana čiji je predsednik Ostoja Mijailović prvobitno odbio da to uradi, ali je u međuvremenu promenio odluku, iako je neko vreme ukazivao da postoji sukob interesa između FMP i Crvene zvezde.

U međuvremenu je FMP odustao od ideje da ga u ABA ligi predstavlja Zoran Tošković, inače tast Filipa Čovića, sina prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića, dok je predsedavanje ligom preuzeo Dragan Bokan iz Budućnosti pa su se crno-beli odobrovoljili.

Odlukom da se FMP dozvoli upisivanje u Društvo započeta je i transformacija Lige iz JTD (javno trgovačko društvo) u DOO (društvo s ograničenom odgovornošću). Ovo je zapravo bio i načelni plan lige, što je i saopšteno još 19. novembra na sajtu ABA.

Kako saznajemo, prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan ostaće na čelu ABA lige i imaće zadatak da je u narednom periodu transformiše u DOO.



tagovi

FMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara