Foto: virtus.it
Foto: virtus.it

Zvanično: Judo potpisao za crno-bele iz Bolonje

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 18:43

Nigerijac potpisao dvogodišnji ugovor sa Virtusom

Pisalo se o interesovanju Partizana za bivšeg centra Fenerbahčea. Ipak, Ekpe Judo je na kraju odabrao Bolonju. Kako je i zvanično potvrđeno od strane kluba, 34-godišnji centar je potpisao dvogodišnji ugovor sa Virtusom.

Iskusni centar se dovodio u vezu sa beogradskim crno-belima zbog činjenice da Partizan traži "peticu", ali i uspešne višegodišnje saradnje koju je Željko Obradović imao sa Judom u Fenerbahčeu. Poslednjih dana se pojavila informacija da je postigao dogovor sa prvakom Italije, a sada je stigla i potvrda.

Izabrane vesti

"Po okončanju komplikovanih pregovora zbog velikog interesovanje timova iz Evrokupa i Evrolige, Ekpe je odabrao da dođe u Virtus. Igrač koji ima 400 NBA utakmica iza sebe, dvogodišnje iskustvo sa Fenerbahčeom, koje je krunisano MVP titulom u Evroligi (Fajnal fora, prim. aut.), kao i još dve titule u Turskoj, sa sobom donosi još više pobedničkog mentaliteta i iskustva sa najvišeg nivoa".

Vratio se tako 34-godišnji košarkaš na Stari kontinenta. Počeo je karijeru u NBA, predviđala mu se velika budućnost preko bare, kako su ga Golden Stejt Voriorsi odabrali kao šestog pika na draftu. Nije se ipak snašao u Ouklendu, pa je novu šansu dobio u Milvokiju, potom je nastupao i za Los Anđeles Kliperse, pre nego što se odlučio da dođe u Evropu i potpiše ugovor sa Fenerom.

Titula u Evroligi, dve u Turskoj i zvanje najkorisnijeg igrača Fajnal fora elitnog takmičenja obeležili su njegovu saradnju sa Obradovićem u Istanbulu. Usledila je nova prilika u NBA, gde se vratio na poziv Jute, za koju je nastupao u dve naredne godine. Otišao je potom u Kinu, promenio dva kluba i pred početak Olimpijskih igara se vraća u evropsku košarku. Obavezama u Bolonji će se posvetiti posle turnira u Tokiju, gde će braniti boje Nigerije.

Virtus je posle osvojene titule u Italiji doživeo velike promene. Uprava se rastala sa trenerom Aleksandrom Đorđevićem (zamenio ga Serđo Skariolo), a klub su napustili i srpski košarkaši Stefan Nikolić (Kantu) i njegov imenjak Marković, koji prema saznanjima Mozzart Sporta pregovara sa Crvenom zvezdom. Nove ugovore su potpisali Miloš Teodosić (do leta 2023. godine), Vins Hanter, Kajl Vims i Avudu Abas, dok su pre Juda kao pojačanja stigli Mikele Ruzije i Kevin Hervi.



tagovi

Ekpe JudoKK PartizanVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara