Fakundo Kampaco (©Real Madrid)
Fakundo Kampaco (©Real Madrid)

Zvanično: Kampaco se vratio u Real i potpisao na četiri godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 14:11

Posle nešto više od polusezone u dresu Crvene zvezde, Argentinac ponovo u Madridu

Imao je odličan odnos sa navijačima Crvene zvezde, oduševljavao majstorijama u crveno-belom na terenima ABA lige i Evrolige, ali taman što se posle skoro dve i po sezone u NBA ponovo aklimatizovao na evropsku košarku, odlučio je da napusti Mali Kalemegdan i vrati se u klub u kojem je proveo najveći deo profesionalne karijere - Real Madrid.

Blankosi su i zvanično potvrdili da se Fakundo Kampaco vratio, ali i da je potpisao četvorogodišnju saradnju. Čini se da bi 32-godišnji košarkaš mogao i da završi karijeru u Visink centru, a madridski AS prenosi da je ugovor težak 12.000.000 evra bruto, tačnije 3.000.000 za sezonu. Aris Barkas sa Eurohoopsa prenosi i da će mu otplata dugova prema klubu, za izlaznu klauzulu pri odlasku u NBA, biti razvučena paralelno sa dužinom trajanja ugovora.

Izabrane vesti

Marka tvrdi da je imao ponude za 12.000.000 evra na tri godine od nekoliko evroligaških klubova, a generalni zaključak španskih medija će da će kada mu se odbiju porez i rate za dug, inkasirati oko 1.000.000 evra po sezoni.

Kampaco je od 2014. do 2020. bio član madridskog Reala, sa kojim je osvojio dve titule u Evroligi, tri puta bio šampion Španije.

Nakon sjajnih pet sezona u Madridu (jedno vreme bio na pozajmici u Mursiji), odlučio je da se okuša u NBA ligi, potpisao za Denver Nagetse i imao solidnu prvu sezonu, čak dobio i sasvim zadovoljavajuću ulogu u plej-ofu. Ipak, u narednoj je igrao sve manje, da bi minulog leta ostao bez ugovora. Pokušao je da se izbori za ulogu u Dalasu, ali kada su ga Maveriski otpustili, odlučio je da se vrati u Evropu i potpisao saradnju sa Crvneom zvezdom.

Drugi argentinski košarkaš u istoriji Zvezde, posle Luke Vildoze, upisao je 24 nastupa u ABA ligi i prosečno beležio 13 poena i 6,5 asistencija (indeks 18,1), dok je na devet mečeva u Evroligi imao prosek od 15 poena i 5,9 završnih dodavanja (indeks 18,7). Osvojio je u crveno-belom Superligu Srbije i Kup Radivoja Koraća.




tagovi

KK Crvena zvezdaKK Real MadridFakundo KampacoKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara