Jonas Jerebko (©Shutterstock)
Jonas Jerebko (©Shutterstock)

Zvanično: Monro i Jerebko napustili Himki

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 11:11

Razlozi navodno lične prirode

Greg Monro i Jonas Jerebko od subote ujutru više nisu košarkaši Himkija, saopšteno je na zvaničnom klupskom sajtu.

Himki je sa obojicom sporazumno raskinuo ugovore, a kako se navodi razlozi ovakvog raspleta su lične prirode, mada se ne ulazi u detalje.

Izabrane vesti

Ovakav rasplet nije nikakvo iznenađenje, pošto se već neko vreme pominjalo da bi obojica, ali i još neki mogli da odu iz Podmoskovlja.

Jerebko odlazi iako je na početku sezone, u vreme kada Evroliga nije Himkiju dozvoljavala da ne igra utakmice iako je dobar deo tima bio zaražen, praktično sam nosio igru celog tima. Kako su vodeći igrači počeli da se vraćaju u pogon tako je Jerebkova uloga počela da se smanjuje, a minutaža da opada i samim tim se dogodio i rastanak. Šveđanin nije ni igrao za Himki poslednjih mesec dana, odnosno još od poraza u Valensiji. Svoj dvogodišnji boravak u Himkiju završava s prosekom od 11,4 poena u Evroligi na oko 54 odsto šuta za dva i 41,4 odsto za tri poena.

Monro je propustio početak sezone zbog virusa korona, a onda je dobio prosečno oko 20 minuta na parketu, mada očigledno nije to bilo dovoljno da se saradnja nastavi. Zbog toga nije ni bio u protokolu poslednjih mesec i po dana. On je za Himki odigrao samo devet utakmica u Evroligi, pošto je letos stigao iz minhenskog Bajerna. Klub je napustio s prosekom od 10,3 poena, šest skokova i 1,4 asistencije.

Himki je ubedljivo poslednji na tabeli Evrolige sa samo dve pobede iz dvadeset jedne utakmice.



tagovi

HimkiKK HimkiGreg MonroJonas JerebkoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara