(Twitter Saragosa)
(Twitter Saragosa)

ZVANIČNO: Simanić u Saragosi

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 15:11

U timu iz ACB lige očekuju mnogo od Srbina

Prvi internacionalni korak Boriša Simanić će napraviti u Saragosi. Nekada veliki talenat Crvene zvezde i srpske košarke potpisao je ugovor sa klubom iz istoimenog grada na Pirinejima koji je najavio velika očekivanja od njega.

Izabrane vesti

"Simanić je mlad, ali sa međunarodnim iskustvom kako u Evroligi sa Crvenom zvezdom tako i na raznim turnirima sa reprezentacijom Srbije. Kao igrač, pričamo o onome što se trenutno zove 'streč' četvorka, sa mogućnošću da otvori teren i sa lakoćom šutira za tri poena. Osim toga, sviđa nam se njegov atleticizam, veličina i raspon ruku, tako da će nam pomoći i u napadu, gde postiže poene sa distance, ali i iz igre '1 na 1', a u odbrani će nam dati veličinu, ističući se dobrom intuicijom za bolkade", navodi Saragosa na kluspkom sajtu

Španski tim je apostrofirao da je Boriša bio član svih mlađih selekcija Srbije kao i seniorskog nacionalnog tima.

"Trenirao u Crvenoj zvezdi. Od 2013 godine je bio član svih reprezentativnih uzrasta, od kadetskog do eniorkog. Prošle godine je kao član Mege u Jadranskoj ligi imao prosek od 12,8 poena i 4,3 skoka. Ukratko, mislimo da će dobro se uklopiti sa Dinom, imajući u obzir njihove profile. Nadamo se da će se dobro prilagoditi i timu i konkurenciji i da će nam pomoći da se takmičimo na dobrom nivou", kažu u Saragosi koju je u drugom delu prošle sezone srpski trener Dragan Šakota izbavio iz opasne zone u ACB ligi.


tagovi

Boriša SimanićKK SaragosaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara