Marko Simonović (© KK Crvena zvezda/Tviter)
Marko Simonović (© KK Crvena zvezda/Tviter)

Zvanično: Simonović iz Čikaga u Crvenu zvezdu

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.07.23. | 23:06

Crnogorski reprezentativac novi centar crveno-belih

Nije dugo trebalo Marku Simonoviću (23) da pronađe klub nakon rastanka sa Čikagom. Mladi crnogorski reprezentativac novi je centar Crvene zvezde, potvrdio je beogradski klub.

Nekadašnji košarkaš Mege i ranije je bio želja crveno-belih, ali se nisu stekli uslovi da trasnfer bude realizovan. S obzirom na to da je posle otkaza u Bulsima postao slobodan igrač, na Malom Kalemegdanu brzo su reagovali i dogovorili se sa momok iz Kolašina dvogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

Marko Simonović je treći igrač sa kojim je Crvena zvezda potpisala ugovor ovog leta, pošto je prethodno produžena saradnja sa Lukom Mitrovićem, a iz moskovskog CSKA se vratio Dejan Davidovac. Blizu dogovora navodno je i Miloš Teodosić, dok navijači maštaju o Nikoli Mirotiću, koji je trenutno bez kluba pošto je napustio Barselonu, ali je i kao takav - slobodan igrač - na meti "pola" Evrope.

Simonović se nije naigrao košarke u prethodne dve godine provedene u Americi. Sakupio je 16 nastupa u NBA ligi, ali u proseku svega tri i po minuta po meču. U međuvremenu je igrao za reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu, a očekuje se da bude u sastavu i na Mundobasketu naredne jeseni, gde će se njegova selekcija takmičiti u Grupi D, sa Egiptom, Meksikom i Litvanijom.

Poput svog mnogo starijeg prezimenjaka, Ljubodraga Ducija Simonovića, Marko će u Crvenoj zvezdi nositi dres broj 11.



tagovi

KK Crvena zvezdaMarko SimonovićČikago Buls

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara