Foto: twitter.com/FCBBasketball
Foto: twitter.com/FCBBasketball

Zvanično: Veliko pojačanje za Trinkijerijev Bajern, potpisao Hilijard

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 11:06

Bivši igrač Baskonije i moskovskog CSKA karijeru nastavlja u Minhenu

Kao što je i najavljeno, Darun Hilijard je novi košarkaš minhenskog Bajerna. Ovaj 28-godišnji Amerikanac stiže u Minhen posle dve sezone provedene u dresu CSKA iz Moskve, a sa Bavarcima je parafirao jednogodišnju ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.

Hilijard je karijeru počeo u NBA, Detroit ga je draftovao kao 38. pika 2015. godine i proveo je dve sezone kao član Pistonsa, mada je mahom igrao u Razvojnoj ligi. Usledio je prelazak u San Antonio, gde je takođe pretežno bio na kaljenju, da bi 2018. godine stigao u Evropu i potpisao ugovor sa Baskonijom. Dobre igre preporučile su ga moskovskom CSKA, sa kojim je u sezoni za nama igrao na Fajnal foru Evrolige, a uspeo je i da osvoji VTB ligu.

Izabrane vesti

Iza sebe ima 91 nastup u NBA ligi (3,2 poena u proseku), kao i 98 u Evroligi - u elitnom takmičenju je u proseku beležio 9,5 poena po meču.

Trenutno je u domovini sa porodicom, ali se obratio navijačima kluba i biranim rečima govorio o novom treneru - Andrei Trinkijeriju.

"Iza mene je uzbudljivo putovanje i u Moskvi sam se sjajno proveo, ali sada je vreme za novi izazov. Bajern ima velike ambicije, domogli su se plej-ofa po prvi put i naravno da želim da pomognem da možda to ponovo ostvarimo. Razgovarao sam sa trenerom Trinkijerijem u više navrata o mojoj ulozi, ima pravi košarkaški um i svi to znaju i cene. Želim da budem kreativan na terenu, kako za druge tako i za sebe i da doprinesem svojim iskustvom. Moja supruga i ja se radujemo dolasku u Minhen. Ovo je pravo mesto za mene".

Bajern je danas obelodanio da se rastao i sa talentovanim Robinom Amaizeom, koji po svemu sudeći karijeru nastavlja u Bambergu.

Bavarce su ovog leta napustili i Džejlen Rejnolds (Makabi), Vejd Boldvin (Baskonija) i Matej Rudan (Mega), dok su ugovori istekli i Džahuanu Džonsonu, Džejmsu Gistu, Di Džej Siliju, Dijegu Flakadoriju, Leonu Radoševiću i Dejvidu Kremeru.

Pre Hilijarda ekipu su pojačali nemački reprezentativac Andreas Obst (Ulm), zatim bivši košarkaš Mege i Partizana Ognjen Jaramaz, kao i Gevin Šiling (Braunšvajg). Sa pozajmice se u klub vratio Martin Ogunsipe i trebalo bi da dobije šansu. Trener Andrea Trinkijeri je potpisao novi ugovor (dve godine), dok je paraf na novu saradnju stavio i Pol Cipser.



tagovi

KK Bajern MinhenDarun Hilijard

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara