©Lokomotiva Kubanj
©Lokomotiva Kubanj

Zvanično - Vilijams Gos u Lokomotivi

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 17:18

Igraće protiv Partizana u Evrokupu

Kao što je Mozzart Sport i najavio, Najdžel Vilijams Gos se vratio u Evropu i parafirao saradnju sa Lokomotivom Kubanj iz Krasnodara.

Bivši košarkaš Partizana je minulu sezonu proveo u Solt Lejk Sitiju kao član Jute Džez, ali je odigrao svega 10 utakmica u NBA, uključujući i dva meča u balonu u Orlandu. Veći deo sezone je ipak proveo u razvojnoj ligi, gde je na 17 utakmica u proseku beležio 15,3 poena, 5,5 asistencija, 3,9 skokova i 1,6 ukradenih lopti po utakmici. Spremao se i za novu sezonu sa Džezerima, ali je u decembru ipak ostao bez kluba.

Izabrane vesti

"Drago mi je da smo potpisali ugovor sa takvim igračem. Nema sumnje da će Najdžel predstavljati veliko pojačanje. Iskusan, jako brz plejmejker koji jako dobro igra pik en rol, ima odličan pregled igre, može da se nosi sa velikim igračima i sam da postiže poene. Vilijams Gos će nam doneti dubinu u rotaciji, savršeno odgovara stilu igre koji gajimo, izuzetno dobro otvara protivnika pasovima, pronalazi saigrače i može sam da napadne. Posebnu pažnju skrećem na njegov flouter, koji prosto majstorski izvodi. Nadam se da će se Najdžel pridružiti ekipi što pre, kako bi pomogao našim liderima na terenu i definitivno pojačao ekipu. Sa njim ćemo biti još jači i borićemo se za pobedu u svakom meču", izjavio je Jevgenji Pašutin povodom potpisivanja saradnje između Lokomotive Kubanj i Vilijams Gosa.

Vratio se posle neuspešne sezone u najjačoj ligi sveta na Stari kontinent i parafirao saradnju sa Lokomotivom do kraja sezone. Ostavio je sjajan utisak u evropskoj košarci, posebno u Partizanu. Postao je i ljubimac navijača, jer je crno-belima doneo trofej u Kupu Radivoja Koraća i to posle sjajne partije u finalu protiv Crvene zvezde. Usledio je leta 2018. godine odlazak u Olimpijakos, na 30 mečeva u Evroligi u proseku je beležio 9,2 poena i 4,2 asistencije.

Imaće priliku ponovo da igra i u Beogradu i to protiv Partizana, kako je Lokomotiva zajedno sa crno-belima, Bulonjom i Trentom u Grupi F u okviru Top 16 faze Evrokupa.


tagovi

KK Lokomotiva KubanjNajdžel Vilijams Gos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara