Adam Hanga (©KK Crvena zvezda)
Adam Hanga (©KK Crvena zvezda)

ZVANIČNO: Zvezdino kraljevsko pojačanje - stigao Adam Hanga

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 13:28

Reprezentativac Mađarske stigao na Mali Kalemegdan

Crvena zvezda nastavlja da ređa pojačanja za narednu jesen, a kako stvari stoje četvrto novo ime u sastavu je – Adam Hanga!

Crvena zvezda je na društvenim mrežama prvo najavila transfer kroz šifrovanu poruku u kojoj su kruna, znak da se posao uskoro završava i da dolazi među crveno-bele, a ubrzo je posao i ozvaničen. Dojučerašnji košarkaš Kraljevskog kluba je već novi igrač crveno-belih sa kojima je potpisao dvogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

"U Crvenu zvezdu donosi ogroman kvalitet, odličnu igru u odbrani, i veliko iskustvo koje je sakupio tokom višegodišnjeg igranja (10 godina) na najvišem mogućem nivou u dresovima Baskonije, Barselone i Reala sa kojima je osvojio i titulu prvaka Evrope. Igrajući za španske klubove osvojio je i dve titule prvaka Španije, tri kupa Kralja, dva Superkupa, kao i individualnu titulu najboljeg defanzivca španske ACB lige", stoji u saopštenju na klupskom sajtu.

Hanga je sa Real Madridom osvojio Evroligu u Kaunasu ovog maja, dok je 2017. godine bio proglašen za najboljeg defanzivca Evrolige, u vreme dok je nosio dres Baskonije. Tada je bio izabran i za člana idealne petorke ACB lige. Takođe je osvojio dve krune u Španiji, tri Kupa kralja, dva španska Superkupa.

U prebogatoj karijeri igrao je za Manresu, Baskoniju, Barselonu i Real Madrid. Trener Crvene zvezde Duško Ivanović ga odlično poznaje iz vremena kada su bili u Španiji, mada im se putevi nisu ukrštali u Vitoriji.

Crvena zvezda je dobila ozbiljno pojačanje na poziciji krila. Pre njega potpisali su Dejan Davidovac, Marko Simonović i Miloš Teodosić. Ugovor sa klubom je produžio Luka Mitrović. No, roster još nije zvanično kompletiran. Nedavno je trener Filadelfije Nik Nurs otkrio da će Filip Petrušev ostati u rosteru za narednu NBA sezonu. Iz kluba su otišli Luka Vildoza, Džon Holand, Hasan Martin i Ben Bentil, dok je Stefan Marković završio karijeru.


tagovi

Adam HangaKK Crvena zvezdaKošarkaški transferiEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara