Džordan Lojd (©Star Sport)
Džordan Lojd (©Star Sport)

Zvezda će teško da zadrži Lojda, Olimpijakos i Makabi stali u red

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.03.21. | 18:32

Američki šuter na ceni, on će prvo čekati NBA

Nikada Crvena zvezda nije odigrala ovako loše u Evroligi, ali skor 7-21 posledica je svih neobičnih okolnosti i događaja viđenih tokom ovih pet meseci sezone.

Loša selekcija tima, smena Saše Obradovića u decembru uz čak 18 popunjenih mesta za registraciju igrača, što je Dejana Radonjića praktično onemogućilo da bilo šta menja. Ulazak virusa korona u svlačionicu, do otkaza Džoniju O'Brajantu, pa sve do negativnog rekorda od osam uzastopnih poraza u Evroligi, Crvena zvezda je došla u poziciju da uveliko nema šansu za plasman u četvrtfinale, a iako je ostalo još šest kola, već je jasno da će tokom leta doći do velikih promena u sastavu.

Izabrane vesti

Prvi koji će izvesno da napusti Mali Kalemegdan je najbolji strelac ekipe Džordan Lojd. U danu nakon poraza u Dvorani mira i prijateljstva pojavila se informacija od specijalizovanog košarkaškog portala Basket inside o aktivnom interesovanju Olimpijakosa i Makabija iz Tel Aviva za nekadašnjeg šampiona NBA lige sa Torontom.

Nedelja, 17.00: (3,50) Krka (16,0) Mega (1,35)

Oba tima proživljavaju teške momente u elitnom klupskom takmičenju, pa su i sami spremni za novo renoviranje sastava, a Lojd je neko ko bi se uklopio u planove i Jorgosa Barcokasa i Janisa Sferopulosa.

Pirejski crveno-beli su prethodnih meseci često kuburili sa sigurnim poenima u završnicama, pa bi Lojd došao kao neko oko koga bi se gradio sledeći timski projekat. Pre nego što bi Lojd uopšte mogao da dođe u Pirej, bilo bi potrebno da se raščisti sadašnja postava. Šakil Mekisik je pre mesec dana produžio ugovor s Olimpijakosom, što znači da bi višak bili ili Barcokasov miljenik Čarls Dženkins ili Aron Herison koji igra sezonu s dosta uspona i padova.

U Makabiju bi situacija bila mnogo čistija. Tajler Dorsi se sve češće pominje kao moguće pojačanje madridskog Reala, a sve i da grčki reprezentativac ostane, postoji velika šansa da će Ponos Izraela da napusti Skoti Vilbekin. U Izraelu kruži priča o njegovom nezadovoljstvu u Makabiju, a u poslednje četiri evropske utakmice dve je završio bez poena! Pre toga prošlo je preko 120 utakmica u kojima dva puta nije uspeo da pogodi dno mrežice i očigledno je da se tu nešto dešava. U pobedi nad Valensijom čak je uputio samo jedan šut iz igre.

Makabi bi finansijski mogao da ponudi mnogo više od Olimpijakosa i Crvene zvezde, a još u januaru se pisalo o navodnom interesovanju Reala i moskovskog CSKA. Međutim, još od tada se može čuti da je Lojdu prva opcija po završetku sezone da sačeka ponude iz NBA lige, pre nego što bi razmatrao selidbu u neki drugi klub Evrolige.

Do tada pred Lojdom je težak zadatak - da pokuša sa Crvenom zvezdom da odbrani titulu u Jadranskoj ligi, što bi verovatno donelo novi ulazak u evropsku košarkašku elitu. On je od dolaska u Zvezdu letos vrlo privržen klubu, ponaša se vrlo profesionalno i javno je pričao da su mu crveno-beli garantovali ugovor u trenutku kada su se u Valensiji premišljali... Saigrači ga izuzetno poštuju, a on posebno vodi računa o odnosu sa mladim košarkašima Zvezde.



tagovi

EvroligaKK OlimpijakosKK Makabi Tel AvivDžordan Lojd

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara