Duop Rit (©Reuters)
Duop Rit (©Reuters)

Zvezda, egzotične lige, pa NBA: Duop Rit u Portlandu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 18:52

Australijanac se izborio za jednogodišnji ugovor...

Na Mundobasketu je Australija važila za jednog od favorita, bila je „viđena“ u završnici, ali do nokaut faze nije stigla. Prvu grupu je prošla, ne i drugu. Bodbacila je, no olimpijsku vizu za Pariz je izvadila. Reprezentativno leto nije bilo sjajno za Duopa Rita na timskom planu, ali će ga ipak pamtiti.

Australijski centar u državnom timu nije imao vodeću ulogu, bio je tu da zakrpi, rastereti nosioce i donese poene iz drugog plana. Ono što su videli odgovorni u Portlandu tokom Mundobasketa, ali i Letnje lige u kojoj je momak poreklom iz Južnog Sudana igrao LSU, zadovoljilo je njihove kriteriju. Odlučili su da Duopa Rita vežu ugovorom, piše Adrijan Vojnarovski.

Izabrane vesti

Duop Rit se izborio za jednogodišnji ugovor i priliku da zaigra u najjačoj ligi na svetu. A, do NBA lige stigao je zaobilaznim putem. I kao slobodan igrač. Po završetku koledža u Luizijani, prešao je „preko bare“ i potpisao za FMP. Dobio je ugovor na tri godine, proveo dve sezone u klubu iz Železnika i prešao u Crvenu zvezdu.

Sa crveno-belima je igrao i Evroligu, na 23 utakmice prosečno je beležio nešto manje od pet poena i dva skoka. Vratio se u Australiju, gde je završio srednju školu i kasnije se otisnuo na koledž, da bi potom igrao u Kini i Libanu. Sa Bejrutom je završio ovoga leta, an Mundobasket otputovao kao slobodan igrač i imao učinak od 8,6 poena i 2,4 skoka. Najbolji meč odgrao je protiv Gruzije u poslednjem kolu, ubacio je 16 poena. 


tagovi

Duop RitNBA ligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara