Vollden i Radonjić (©MN press)
Vollden i Radonjić (©MN press)

Zvezda hvali Asvel, ali spremna na borbu prsa u prsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 15:42

"Pobede u nizu govore da su u odličnoj formi. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo da odgovorimo na njihov fizički stil koji forsiraju"

Nije Crvena zvezda u utorak imala svoj dan u Istanbulu protiv Anadolu Efesa (86:72), ali ima dan više vremena od Asvela da se spremi za meč sa francuskim timom (petak, 20.45) koji je u Beograd doputovao na krilima pobede nad Baskonijom (83:77) izvojevane u sredu.

Francuzi su bar kada se pogledaju poslednji evroligaški rezultati u boljoj formi, izvukli su tri pobede u poslednja četiri meča, u Pireju (69:63), nad Valensijom (90:77) i protiv pomenute Baskonije, dok je protiv Olimpijakosa kod kuće pao tek posle produžetka (93:101).

Izabrane vesti

Ipak, crveno-beli su pokazali, kao što je to bio slučaj u Madridu, da znaju da poremete ritam i daleko kvalitetnijim rivalima nego što je Asvel koga su, istine radi, lako savladali u Vilerbanu (89:68). Sada je nešto drugačija priča, ne zato što je u međuvremenu došlo do promene trenera na klupi Zvezde, već zbog otežavajućih okolnosti koje diktiraju povrede.

Od povratka na Mali Kalemegdan Dejan Radonjić nikako da ima ceo tim na okupu. Najduže je čekao Džordana Lojda, na čiji izostanak se ekipa polako adaptirala. Pošto se odlični Amerikanac vratio, opet je tim počeo da se privikava, ali nažalost usledila je njegova povreda u Istanbulu, pa će biti pitanje da li će zaigrati sutra, što bi opet moglo da uslovi određena pomeranja u timu.

"Asvel je u dobrom ritmu i sjajnoj formi. Vezali su tri pobede, takođe tokom dosadašnjeg dela sezone pokazali kvalitet u nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao što su bile u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, dugo su na okupu i igraju vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Sve to govori da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi, potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta", oprezan je trener crveno-belih Radonjić.

Bez obira na to što je Asvel, poput Zvezde bliže dnu nego vrhu tabele, Kori Volden ističe da u Evroligi nema lake utakmice, ni lakog protivnika.

"Asvel je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zajedno i igra vrlo čvrstu odbranu, što se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola. Zadržavali su rivale na proseku od 73-74 poena. Pobede u nizu govore da su u odličnoj formi i rasterećeno, u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo da odgovorimo na njihov fizički stil koji forsiraju", poručio je Volden.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK AsvelDejan RadonjićKori Volden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara