Zvezda igra Kup Radivoja Koraća, Čović dodaje: Nećemo početi meč ako navijači ne budu u hali

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 18:05

Definitivna odluka kluba sa Malog Kalemegdana

 Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, saopštio je danas na konferenciji za novinare da će crveno-beli igrati na Kupu Radivoja Koraća, koji se održava od srede do subote u niškom "Čairu"

Ekipa sa Malog Kalemegdana objavila je pre desetak dana da ukoliko Košarkaški savez Srbije adekvatno ne kazni KK Partizan Mozzart Bet zbog istupanja završne faze KLS-a prošle sezone, crveno-beli neće učestvovati na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća.

Izabrane vesti

Ipak, KSS je potom odgovorio da Partizan neće biti kažnjen, što je dovelo nastup Zvezde u Niš pod znak pitanja.

Na večerašnjoj konferenciji, Nebojša Čović istakao je da Zvezda nije zadovoljna ovom odlukom ali da želi da se bori za prvi trofej u ovoj sezoni. Na Upravnom odboru kluba sa Malog Kalemegdana organizovano je glasanje – 18 je bilo da se igra, dva člana su bila uzdržana, dok je jedan bio protiv.

Odluka i predsedništava KK Crvena zvezda jednoglasno je bila da Zvezda igra u Nišu. Upravni odbor je bio nešto drugačiji - 18 za, dva uzdržana i jedan glas protiv. Mi ćemo se sutra pojaviti u Nišu dan ranije, prva utakmica nam je u četvrtak. Neverovatno je što nas niko ne pita već samo odredi gde igramo, kad igramo, ne razmišlja se da li je uslovno ili nije, da ne budem pogrešno shvaćen - nemamo ništa protiv Niša. Dugi niz godina smo dole i razumemo šta znači širiti košarku u Srbiji. Odluku smo i doneli zbog košarke u Srbiji, a smatramo da takvi nastupi istupanja iz lige i bežanja, a da nisu sankcionisani, u interesu srpske košarke“, poručio je Nebojša Čović.

On je govorio o bezbedonosnom aspektu u Nišu.

„Svake godine postaje isto po pitanju ograničenja u Nišu. Nije moguće napraviti visok nivo bezbednosti, pre nekoliko godina je čovek umalo ostao bez oka. Taj slučaj nije ni razrešen. Svake godine imamo i problem sa kartama u Nišu. Zna se da će se sresti Zvezda i Partizan u polufinalu i finalu i organizator mora da misli i obezbedi po 1000 karata. Mi imamo 250 karata. Onda čekamo, skupe se navijači, stvara se tenzija, veliki pritisak. Na kraju uđu, ali nit možeš normalno da gledaš utakmicu, nit bilo šta i to će se dogoditi i ove godine. Teško ćemo početi utakmicu ako naši navijači ne budu u hali. Trebovali smo jos 750 karata, ali organizator je istakao da nema više od 250. Nema potrebe da se te karte prodaju otvoreno, jer sam siguran da bi i jedan i drugi klub platili i da u tom delu smanjimo bezebednosni rizik. Nismo hteli da dižemo tenziju pred kup“, dodao je Čović.


tagovi

Nebojša ČovićKup Radivoja Koraća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara