Luka Banki (©Starsport)
Luka Banki (©Starsport)

Zvezda iznenadila Bankija: Pripremali smo se za drugačiju utakmicu, presudio njihov talenat

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 21:40

"Oni su iskoristili svoj potencijal i dobro koristili te situacije. Izgubili smo defanzivni identitet, koji moramo da vratimo", poručio je trener Virtusa posle poraza od crveno-belih

Sreća pa je rezultatima u prethodnom periodu odradila veći deo posla, inače bi Luka Banki morao ozbiljno da se zabrine za mesto u plej-inu Evrolige. Morao bi ako već nije, jer njegova ekipa je u ozbiljnom padu, koji se večeras nastavio protiv Crvene zvezde.

Ekipa Janisa Sferopulosa, koja skoro dva meseca nije znala za pobedu u Evroligi, uzela je skalp timu iz Bolonje (94:79), nanevši mu četvrti vezani poraz u elitnom evropskom takmičenju.

Izabrane vesti

Na konferenciji posle utakmice trener italijanske ekipe Luka Banki priznao je da ga je Zvezda iznenadila svojom igrom, jer je, kako kaže, ekipu pripremao za potpuno drugačiju utakmicu.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. Bili su mnogo istrajniji, Zvezda je igrala u visokom ritmu tokom čitavog meča. Nismo bili na nivou koji smo očekivali, to je tim koji morate da kontrolišete. Od samog početka bili su efektni, stvarali prednost zahvaljujući kreativnosti njihovih plejeva, impresivnog atleticizma njihovih centara u reketu. Utakmica je bila neizvesna, rezultat je, čini mi se, bio 61:61, ali su oni imali seriju 11:0, posle koje nam je bilo teško da se vratimo. Promašili smo nekoliko lakih situacija, nekoliko zicera, što je podiglo samopouzdanje i ritam Crvene zvezde. Bili smo spremni na drugačiju vrstu utakmice, ali njihov talenat je večeras presudio", izjavio je Banki.

Italijanski stručnjak je posebno nezadovoljan bio igrom u defanzivi.

"Imamo vrlo dobre igrače, ali u odbrani moramo da budemo dosledniji kako bismo mogli da limitiramo njihovu kreativnost, posebno njihovih bekova koji su imali sjajno veče. Oni su iskoristili svoj potencijal i dobro koristili te situacije. Izgubili smo defanzivni identitet, koji moramo da vratimo. Čestitam Zvezdi, odradila je odličan posao, a naš posao je da budemo drugačiji. Talentovani smo, ali nas nije on doveo ovde, već naša želja na terenu i agresivna odbrana."

Prokomentarisao je Banki i partiju svog nekadašnjeg igrača Miloša Teodosića.

"Miloš je odigrao, kao i obično, košarku koju svi znaju i cene. Takođe i u Bolonji, posebno u poslednjoj sezoni, odradio je sjajan posao. Iako nije u najboljoj formi trenutno, imao je trenutke tokom kojih je kontrolisao utakmicu i činio da svi imaju otvorene šuteve. Aktivirao je sav ofanzivni arsenal tima."

Osvrnuo se Italijan i na igru bivšeg košarkaša Crvene zvezde Ognjena Dobrića.

"Kao što znate, Dobrić ima vrlo tešku sezonu. Doživeo je nekoliko povreda od letos, što je usporilo njegov proces. Bolju utakmicu je imao u utorak u Kaunasu, ali i dalje je u fazi gde pokušava da se vrati na nivo koji očekujemo. Siguran sam da je reč o igraču koji može da pomogne ekipi", zaključio je Banki.


tagovi

Luka BankiVirtus BolonjaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara